hits





08.03.2018



For at en middag skal løftes fra ok til kjempegod er det viktig at smakene er på plass i tilbehøret syns jeg. Laksen Ha på en teskje sitron på hvert laksestykke og et lett dryss salt og pepper ...
06.09.2017



Til denne retten kan du bruke den hvite fisken du selv ønsker. Jeg har valgt hysetfilet, da det er ett veldig foretrukket valg i min familie. Til fam på 4 800 -1000 g hysefilet 200 g b...
13.08.2017



Prinsefisk med tilbehør Skrell og kok poteter og gulrot etter ønske. 7-800 g torskefilet Fisken: Kok opp lettsaltet vann. Ha fisken i (opptint). La den trekke i 7-10 min.  Saus: 50 g...
09.05.2017



Med godt tilbehør kan fisk lett løftes fra godt til fantastisk. Til familie på 4 1 kg hysefilet med skinn 10 poteterSursøt raspet gulrot 4 store gulrøtter 0.5 dl ...
04.03.2017



Det er ingen sak å lage gode fiskekaker av frossen fisk om man bare vet nøklene. Derfor hadde jeg idag 15 åringen min på opplæring. Fisk som kan benyttes er feks hyse...
03.03.2017



Det er egentlig ikke så veldig vanlig å lage fiskebollene sine selv lenger. Flinkest er de vel de oppe i nord. Det er egentlig litt rart for det er ikke mer komplisert enn å lage kjøttboller. Bor d...
30.01.2017



Med syk 15 åring hjemme må man finne på noe som frister såpass at hun kommer ut av sengen 😅❤ Så kasta sammen dette. Brødene døpte hun tvert Pasjenbrød (passionbrød) .Servert med&nbs...
07.12.2016



Breiflabb er havets biff og du kan steke den ca som en biff. Før i tiden ble den sett på som en ufisk men idag blir det sett på som ett bedre fiskemåltid.  Oppskrift ...
11.10.2016



Jeg prøvde flere ganger å lage fiskekaker av frossen fisk uten særlig suksess. De ble dessverre "korte" og kornete. For en tid siden tok jeg kontakt med en kvinne fra nord via facebo...
09.10.2016



Fiskepinner er mye bedre å lage selv. Jeg foretrekker å lage av ren fisk enten hyse eller torsk. Idag tok jeg med 9 åringen på matlagingen. De syns jo det er moro å dyppe o...
01.06.2016



Jeg er veldig glad i fisk, og på jakt etter ny inspirasjon fant jeg denne oppskriften på Salma sine sider :)   4 laksefileter 3 dl crème fraîche  1 ts currypaste 3 ss mangochutne...
25.05.2016



Fiskegryte Til ca 6 voksne 1 kg torsk (benytt fritt fisken du vil) 1 pakke gulrot 1 fennikel 2 brokkoli 1 purre 2 sjarlottløk 2 ss saft av lime 3 dl fløte 6 dl crème fraîche Fiskekrydder...
11.05.2016



Skinnstekt torsk med rotmos og potet & baconblanding 200-250 g pers torskefilet med skinn Potet og baconblanding Antall poteter etter ønske, eks 3 pr pers 150 g bacon Fersk gressløk Ste...
03.05.2016



Dobbelpanert rødspette er deilig hverdagsmiddag og det er en typisk rett jeg kan anbefale for de som "ikke liker" fisk. Får du ikke tak i fersk rødspette kan du kjøpe den ferdig...
16.04.2016



Varm opp steinen en time i ovnen på max effekt før bruk. Marinering: Marinade: 1. 2 dl olje, saften av 1/2 lime, 4 hvitløksfedd,ett lite dryss salt 2. 2 dl olje, 1 ts garam masala,...
24.02.2016



Skinnstekt skreifilet med lettvint ertepure, ruccola salat , cherrytomater, bacon og poteter  4 pers Skreien ( ca 600-800 g):  Legg skreien i serveringsstykker med skinnsiden ned.&nb...
24.02.2016



Fiskekaker i fløtesaus med løk, makaroni, grønnsaker og poteter Oppskrift på fiskekaker finner du her: http://m.matfrabunnenfb.blogg.no/1476173233_fiskekaker_uten_egg_a.html   Saus: La...
23.02.2016



Fish & chips ( en barnefavoritt) 4 pers Tempura: 200 g hvetemel, 1 klype salt, 4 stk eggeplomme, 4 dl iskaldt vann, 3 ss soyaolje. Visp dette sammen. Stivpisk 4 eggehviter og ven...
22.02.2016



Pannestekt ørret med poteter rømmesaus og agurksalat  Bruk hele småørreter.  Du kan skjære av hodet og hale. Salt inni buken og vend fisken godt i mel med salt og pepper (med skinn...
22.02.2016



Storkjefta Torsketunger med pastinakk & potetpure og syrlig agurksalat  4 per.  ca 15 min. Legg opptinte torsketunger i kaldt eddikvann. Sett en liten kjele med litt vann i på kokin...
22.02.2016



Sei i høstsaus  Sei pepres og saltes Legg i ildfast form.  Hell over  3-4 dl fløte  Visp inn 4-5 ss cremefraiche  4-6 ts tyttebærsyltetøy. Ha i  1/2 ...
20.02.2016



Torskenuggets med Pommes frites og persilleremulade av Tanja  4 pers 15 små eller 10 store asterixpoteter 600 gram torskefilet 30 ritzkjeks 1 egg Pommes frites Skrell potetene.&nb...
19.02.2016



Boknafisk 4 pers Ingredienser  800 g boknafisk  1 l vann  1 ss salt  200 g bacon  smør Gulrotstuing 4 stk gulrot  2 ss smør  2,5 ss hvetemel  4...
17.02.2016



Seibiff  6-800 g seifilet Poteter 1/2 pose gulrot 2 løk Rømme Sitron Tin filetene. Lag en blanding av  1 dl mel, 2 ts salt  1 ts pepper.  Vend seien i melblanding...
16.02.2016



Skinnstekt torsk med selleri & potetmospure med trøffelolje, ruccola og ekte nøttesmør    4 pers 6-800 torskefilet Tin fisken. Del opp i serveringsstyk...
16.02.2016



Stekt skrei med purre og gulrotstuing og flesk 4 pers. 600-700 gram skrei.  Strø godt med maldonsalt på den skinnfrie siden og la ligge slik i 30 min. Skyll fisken raskt og tørk m...
15.02.2016



  Lettvint rask torskepanne    4 pers 6 gulrøtter 1 løk ...
15.02.2016



Stekt torsk med sellerirotpurê, poteter og sandefjordssmør    1-2 fileter pr person Ha på grovsalt på filetene og la de ligge i 20-30 min. Skyll de raskt og klapp tørr. Strø ...
12.02.2016



4 personer  Ørreten: Sprinkle over 1/2 lime og balsamico og krydre med salt og pepper. La ligge i 30 min. Bak i ovnen på 200 g i 10-15 min  Pepperrotkrem: 1 boks rømme 2 ts sitron ...
11.02.2016



Hyse Mel egg Panko Strø godt med salt på hysa. Vend hysa i mel, så egg og så panko. Stek på ganske hard varme i ett par minutter på hver side så den får en crispy overflate. Etterstek på ...
11.02.2016



    Kveite Sitronpepper Stekes over middels varme .. Til de er gyldne   Eggesmør: 4 Hardkokte egg 300 gr smør 1 halv sitron Litt oppklipt gressløk Del eggene i s...
11.02.2016



  900 gr hysefile 2 ss potetmel. 9 dl iskald melk 1-3 dl iskald fløte 5 ts salt 1 ts muskat Fisken kvernes to ganger (eller mer) Kjøres til seig masse med potetmelet Spe lan...
11.02.2016



Hyse Salt fisken og stek den ca 3 min på hver side . På litt over middels varme   Hummersaus: 100 g smør 1 dl mel 2 dl hummerkraft 3 dl melk 2-3 ts salt 1 ts pepper 4 ts sitron ...
11.02.2016



Krabbesuppe: Til fam på 4 2 krabbeskall 3 sjarlottløk  3 stilker vårløk 1 søtpaprika 5 dl vann 3 dl eplenektar 5 dl kraft 4 dl fløte 1 ts salt 1 ts Cayenne pepper 1/2 ts pepper ...