hits





21.10.2017



Min dyktige snille mormor blir 96 år i desember. Og tenk..hun baker sine egne brød fortsatt og bor hjemme. Jeg syns det er utrolig imponerende så jeg er veldig stolt av min mormo...
14.02.2017



Nanbrød : 2 dl melk 2 ss sukker 1/2 pk gjær 1 ts salt 2 ts bakepulver 4 ss olivenolje 3 dl russisk/tyrkisk/gresk Youghurt 10 dl mel 1 ss garam masala Varm opp melken til den er 37 g. Bl...
13.02.2017



Jeg er ikke fornøyd med butikkens pølsebrød. For det første smaker de ikke godt og for det andre er de altfor små og for korte, spesielt til wienerpølser. Om du er enig kan du prøve min oppskrift. ...
13.12.2016



Å lage ett godt og sunt grovbrød er en god investering for flere måltider hver dag. Det gir byggeklosser til kroppen og metter lenge. Det er også bra for tarmer og mage. Dette brødet er helt e...
17.10.2016



Å ta seg tiden til kald langtidsheving kan være lurt. Gjæren får mye lengre tid på å utvikle seg og da blir ofte resultatet bedre. Dette er ett brød som vil være godt likt av barn. Mandagsbrød med...
16.10.2016



"Kan du ikke lage noe godt til søndagslunsjen mamma"? Jeg er igrunn ikke så vond å be. Jeg liker å strekke meg langt for at "flokken min" (familien) skal ha det bra. Idag slump...
16.03.2016



Lyst grytebrød med sprø skorpe og maldonsalt ala Tanja ( kun 1 heving) 2 store 2 kg hvetemel 50 g gjær 1 ss salt 1 ss sukker 200 g smør 13 dl lettmelk Ha i det tørre. Smelt smør og ha i mel...
21.02.2016



Halvgrove grytebrød med sprø skorpe  (Kun 1 heving) 2 store brød i 5 liters gryter Denne mengden tilsvarer 4 vanlige brød. 1100 g hvetemel 1100 g sammalt mel 4 dl havregryn 200...
12.02.2016



(2 store brød) 5 dl sammalt hvetemel 6 dl grovbakst 5 dl sammalt rugmel 2 dl havregryn 12 dl hvetemel 1 dl linfrø 1 dl sesamfrø 1 ts salt 1 dl solsikkeolje 3 ss lys sirup 2 egg ( så det ...
12.02.2016



2 stk  14 dl hvetemel 2 dl kruskakli 9 dl sammalt grovt 300 g finrevet gulrot 7 dl vann (temperert) 4 ts salt 1 ss lys sirup 1 pk tørrgjær. Bland ingrediensene. Kjør med kjøkkenmas...
11.02.2016



Loff 2 stk: 8 dl møllerens pizzamel 7 dl hvetemel 4 ts salt 2 ts sukker 1 pk tørrgjær 2 ts bakepulver 6 dl lettmelk 250 g smør Ha det tørre i en bolle. Smelt smør. Ha i melken. La væsk...
11.02.2016



Urtebrød: 1 kg møllerens pizzamel 2 ts salt 1 pose tørrgjær 6 ss olje 7 dl godt lunkent vann 2 ss tørket basilikum 2 ts oregano 1 ts timian Maldonsalt Elt godt i 10 min. La heve 40 min....