hits





25.04.2018



Noen ganger har man tid til at maten står på komfyren et par timer og derfor har jeg kalt denne søndagspanne. Den er mektig og god med mye smak og passer for hele familien.


Søndagspanne med oksekjøtt

600 g oksekjøtt (høyrygg )
En halv løk
1 brokkoli
En halv rød paprika
1 fedd hvitløk
4 dl vann
1 boks seterrømme
1.5 dl kremfløte
1 toppet ss malt paprika
0.5 ss kikkoman
1 ss worchestersaus
1 ts sambal oelek
1 ts Dijon sennep
1 ts salt
1 ts pepper
1 ss maizenna

Fremgangsmåte
Skjær opp kjøtt i mindre biter eller strimler. Hakk opp løk i små biter.
Smelt ett par ss smør i en sauterpanne (panne med høye kanter) eller en bredbunnet gryte. Når smøret ligger brunt og stille så ha i kjøttet sammen med salt og pepper  og brun det på begge sider (ca 20 sekund på hver side). Hell på vannet og ha i løken og finhakket hvitløk. La dette småputre  under lokk i en time først. Etter en time så ta av lokket og skru opp varmen så det fortsatt vil småkoke. La det småkoke slik 30 minutter. Etter 30 minutter ha i rømme, paprikakrydder, kikkoman, worchestersaus, sambal oelek  og Dijon  sennep. La det putre i 20 minutter. I mellomtiden hakker du opp en halv fersk paprika og koker brokkolibuketter møre. Når gryten har småputret i 20 minutter så rør maisenna inn i fløten og ha i pannen. La det småputre videre i 10 minutter. Legg ferdigkokte brokkolibuketter og paprika i rett før servering.
Serveres feks med ris eller poteter.
Velbekomme :)

Hva er Sambal oelek? Det er chilipaste som selges i bittesmå glass som du finner i alle matvarekjedene.

Kan du bruke indre eller ytrefilet i steden?
Det kan du men da trenger du bare 1.5 dl vann og 15 min småputring før du har i alt det andre og lar det småputre 15 minutter til. Da er det klart til servering.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar