hits





25.01.2018



En enkel og god hverdagsform for både store og små.

 

 

Hvitsausbasen:
50 g smør
1 dl hvetemel
1 ts salt
1 ts malt muskat
7 dl melk
4 dl (målt tørr) makaroni
0.5 dl ost ( jarlsberg)
2 ss fersk revet parmesan (kan sløyfes)

Kok makaroni etter pakkens anvisning og la den sile av i ett dørslag.
Smelt smøret i en gryte. Rør så raskt inn hvetemelet. Spe med melken mens du rører det klumpefritt med en visp. La det småputre under omrøring i 7 minutter. Sett til side og rør inn makaronien og osten.


Kjøttdeigblandingen
500 g kjøttdeig
1 boks (400 g) Mutti tomater
1 dl vann
En halv gul løk
1 ss oregano
1 ss paprikapulver
2 ss kikkoman (soyasaus)
2 ts basilikum
0.5 ts pepper
2 fedd hvitløk eller 1 ss løkpulver
Smak om du ønsker å tilsette 1 ts salt

Stek kjøttdeig og løk. Ha i smakstilsetningene og tomatene. La det småputre i 20 minutter.


Legg makaroniblandingen i en ildfast form (typ lasagneform). Legg så kjøttdeigblandingen oppå. Strø over med ønsket mengde ost. Jeg bruker Jarlsberg men bruk det du liker.
Stek på midterste rille i forvarmet ovn på 200 g i 20 min eller til osten er gylden.
Server gjerne med en frisk grønn salat med tomater.

Velbekomme

4 kommentarer

Cassandra

26.01.2018 kl.00:01

Gud så godt dette så ut! :D

matfrabunnenfb.blogg.no

26.01.2018 kl.14:49

Cassandra: Tusen takk :)

Monica flø

04.02.2018 kl.09:36

Er det hakkede tomater eller ikke?🤗

matfrabunnenfb.blogg.no

11.02.2018 kl.18:17

Det velger du selv Monica flø: ). De hele går også istykker

Skriv en ny kommentar