06.09.2017



Til denne retten kan du bruke den hvite fisken du selv ønsker.
Jeg har valgt hysetfilet, da det er ett veldig foretrukket valg i min familie.

Til fam på 4
800 -1000 g hysefilet
200 g bacon (eller mer etter ønske)

Rotmos
2 kålrot
4 gulrøtter
4 poteter
5 ss smør
2 dl fløte
Salt & pepper

2 never ferske brekkbønner

(Tips: Hvis du ønsker å ha potet er til måltidet kan rotmosen halveres)

Skrell kålrot, gulrøtter og poteter og skjær i tynne skiver. Jo tynnere skiver jo fortere kokes de mør.
Ha grønnsakene i en gryte og dekk med vann. Ha i litt salt. La småkoke til det er mørt. (Ca 30 min)
Hell av kokevannet og sett kjelen tilbake på plata på laveste varme. Stamp den sammen med smør med kålrotstamper (grov mos) eller stavmikser (fin mos). Ha i fløte og rør den inn og smak til med salt og pepper.

Fisken
Ha grovt salt på fileen. La den ligge i ca 30 min. Grunnen til at jeg gjør dette er at fisken blir fast og fin og lett å steke uten at den går i stykker.
Saltet trekker også litt inn. Skyll så bort vannet og klapp fileen tørr. Smelt smør i stekepannen og stek fisken på  litt over middels varme til den flaker seg fint, ca 2-3 min på hver side. Øs smør på fisken fra panna underveis.  Dryss lett på med salt og evt pepper.

Stek bacon til den er sprøstekt og sviss så brekkbønner  30-60 sekund i pannen.

Velbekomme.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar





hits