12.06.2017



Dette er en deilig biffmiddag med gode smaker. Biff med tilbehør kan heldigvis varieres i det uendelige etter lyst og humør.
Pommes Anna er fransk opprinnelig og stammer fra Napoleonstiden.


Pommes Anna:
(Til 4 voksne)
700 g poteter (veid skrelt)
200 g smør
Salt
Pepper
Timian (Kan sløyfes)

Skrell poteter. Del eller skjær de i ca 2 mm tynne skiver. Jeg foretrekker å bruke maskin som på bildet nedenfor.
Legg potetene i en bolle vann. (For å dra ut stivelse). La de ligge 30 min. Hell av vannet og legg potetene på ett rent kjøkkenklede. Legg ett nytt rent over så de tørker.
Smelt smøret. Legg potetskivene på bakepapir og smør på smør på begge sider. Legg de i ildfast/ildfaste  form/porsjonsform i vifteform. Dryss forsiktig med krydder mellom hvert lag.

Mange oppskrifter sier man skal steke de i 30 min.
Jeg steker i 1 time og 30 minutter i vannbad på nederste rulle for å bli fornøyd med konsistensen.

Karamellisert ananas:
1 skive til hver, her 4 skiver.
2 ss smør
2 ss sukker

Indrefilet medium stekt.

Indrefileten før være romtemperert før  den stekes. Strø salt og pepper på begge sider. (Litt timian er også godt) Ha smør i panna og sett på max varme. Når smøret ligger brunt og stille i panna legger du i biffen. Stek til du ser det begynner å piple væske oppå. Da snur du biffen. Stek likedan på neste side. La biffen hvile under klede i minst 5 minutter.

Mens biffen hviler lager du lettvint "bearnaise". Det gjør du slik: http://m.matfrabunnenfb.blogg.no/1496221434_lettvint_bearnaise.html

Bildeforklaringer:


Scrolle gjerne ned og del oppskriften så du har den til senere.

Velbekomme :)

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar





hits