hits





02.06.2017



Da har jeg endelig ftt prvd meg p villsvin. S saftig og mrt kjtt er det lenge siden jeg har smakt 😀


 

Jeg hadde 2 indrefileteer og 1 ytrefilet p ca 700 g totalt. De fikk ligge og godgjre seg i ca 3 timer i marinade fr de ble svidd kjapt i panna og lagt p en baconseng i ildfast form. Ovnen ble satt p 200 g og steketermometeret p 65 g. Pakket hele formen inn i alufolie og lot kjttet hvile i 30 min mens fltepoteter var i ovnen.

 

Marinade

1 dl olivenolje

0.5 dl soyasaus

1 ts Sambal Oelek

0.5 ts hvite pepperkorn, knust

1 kvist rosmarin, hakket

3 fedd hvitlk, knust

 

Bland alt godt sammen, bruk 2 brdposer og putt kjttet oppi og hell marinaden over. Masser det godt inn og la det ligge p benken i ca 3 timer. Kle en ildfast form med 2 pakker bacon og pakk inn kjttet etter det er brunet. Tok ca 30 min p 200 g fr kjttet ndde kjernetemp p 65 g.

 


 

Saus

5 dl vann

1 kjttbuljong

1 grnnsaksbuljong

3 dl flte

Krafta som ligger i den ildfaste formen nr kjttet er ferdig stekt. 

Jeg lot vann og buljong st og putre mens kjttet stekte. Tilsatte krafta og flte og lot det putre videre mens fltepotetene var i ovnen. Kan bare bruke krafta og flte da det gir mer enn nok smak 😉

Oppskrift p fltepoteter finner du her:

http://m.matfrabunnenfb.blogg.no/1457441229_fltegratinerte_potete.html 

Server med rotgrnnsaker.

Velbekomme 😊

nsker du varsel nr det kommer nye oppskrifter, trykk p linken her:

https://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter

 

Jenny 😊

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar