31.05.2017



Kanskje du er en av de som bruker bearnaise på pose og ikke riktig tør å prøve å lage ekte bearnaise enda?
Eller kanskje du bare trenger en kjapp saus en dag i sommervarmen.

Da er denne noe for deg! Denne lager du på 4-5 minutter. Selv om det ikke er helt ekte bearnaise så smaker den iallefall mye bedre enn posen uansett.


Lettvint "bearnaise"

4 eggeplommer
250 g smør
1-2 ts hvitvinseddik
1.5 ss estragon (tørket)
0.5 dl fløte
En fjerdedels ts salt

Varm opp en gryte med vann til det koker. Sett ned temperaturen så den ikke koker men akkurat på vippen til å koke. Sett en beholder som tåler varmen oppi gryten men uten at bunnen treffer vannet. Ha i eggeplommene og pisk de litt. Del romtemperert smør i terninger og visp de inn litt om gangen med eggeplommene. Ha i fløte, estragon og salt og pisk lett. Smak til om du ønsket 1 eller 2 ts med hvitvinseddik.


Serveres umiddelbart.

Tips: om du ikke har hvitvinseddik kan du benytte hvitvin eller sitron. Man kan også droppe syre men personlig syns jeg det er ett must.

Legger ved link til EKTE bearnaise for ordens skyld : http://m.matfrabunnenfb.blogg.no/1486118791_bernais_med__teskeibeskrivelse.html

Scrolle gjerne ned og del innlegget så du har det til senere

4 kommentarer

28.06.2017 kl.17:41

Verdt å prøve?

matfrabunnenfb.blogg.no

03.07.2017 kl.22:32

Anonym: Absolutt :) Har bare fått positive tilbakemeldinger fra de som har prøvd den.

Elisabeth

08.10.2017 kl.18:59

Kan man sløyfe estragon?? Har alt uten om det så er derfor jeg spør 🙈

matfrabunnenfb.blogg.no

10.10.2017 kl.00:24

Det er jo noe som definerer sausen Elisabeth: )

Skriv en ny kommentar





hits