12.05.2017



Fredagen er her så da kommer det ett tips fra meg mht krydring av nachos og salsa.

1 pose nachos
Jarlsberg
Mozzarella
Gul/ orange cheddar eller ched up
500 g kjøttdeig
1 rød paprika
1 gul paprika
1 liten boks mais
Vårløk etter ønske
2 ts spisskummin
2 ts oregano
2 ts løkpulver
3 ts paprikapulver
0.5 ts pepper
0.5 ts salt
1-2 fedd hvitløk om ønskelig

Stek kjøttdeigegen. Hell den så i ett dørslag så den får renne av (du har ikke lyst på våt nachos).
Ha bakepapir på en stekeplate. Strø nachos på og deretter ost i mengden du ønsker . Ha på halvparten av kjøttdeigen og halve maisboksen. Legg så ett nytt lag på samme måte.
Paprika og vårløk har du på etter den er stekt.
Stek nachosen midt i ovnen på 200 grader i 15 minutter.

Mens nachosen steker lager du salsaen.

200 g tomat (plommetomat)
1 strøken ts sambal oelek (eller mer/mindre om du ønsker den sterkere/svakere.
4 ts tomatpure
0.25 ts salt (en fjerdedels ts)
2-4 ts sukker etter ønske. Jeg bruker 4.
Du kan tilsette koriander og rødløk om ønskelig. Jeg var tom for det idag.
Fjern det våte innholdet i tomaten for at salsaen skal bli tykk og ikke rennende. Dette gjør du lettest ved å dele de i to og skrape ut med en teskei.

Sånn


Kjør tomaten i stavmikser. Ha i resten av ingrediensene.

Kutt opp paprika og vårløk. Server straks.
Velbekomme :)

Scrolle gjerne ned og del innlegget så du har det til senere.

4 kommentarer

elisebr

12.05.2017 kl.12:52

Så godt det så ut! :)

matfrabunnenfb.blogg.no

12.05.2017 kl.13:34

Takk elisebr: ). Håper du prøver

Statera Marit Ebeltoft

12.05.2017 kl.14:14

Perfekt å komme over dette idag! Nå blir fredagstaoen byttet ut med det her :D :D

matfrabunnenfb.blogg.no

13.05.2017 kl.09:49

Herlig Statera Marit Ebeltoft: ) Håper det falt i smak

Skriv en ny kommentar





hits