05.04.2017



Man har ikke spist skikkelig god bretagnesaus om den ikke er laget fra bunnen. Derfor håper jeg du prøver denne for da tviler jeg på du vil kjøpe posen flere ganger.

Slik gjør du
Krydre ferske/opptinte kyllingfileer med hindu kyllingkrydder tandoori, paprikapulver, salt og pepper på begge sider.
Ha litt smør i en stekepanne. Vent til pannen er skikkelig varm. Stek kyllingfileene 30 sekund på hver side på max varme. Legg de i en ildfast form med noen små klatter smør.
Settes midt i ovnen i forvarmet ovn på 180 grader i 25 minutter.

3 sjarlottløk
En halv paprika
3 cherrytomat (eller 1 stor tomat)
2.5 dl vann
2 dl fløte
2 ss hvetemel
2 rause ss crème fraiche
2 ts estragon
2 ts paprikapulver
1 stk hønsebuljong
1-2 fedd hvitløk
13 dråper sitron
3 ss kraft fra stekepanna eller forma

Samtidig setter du på risen (jasminris).

Bretagnesaus

Slik gjør du:
Surr opp 3 stk opphakket charlottløk
1/2 halv paprika og 3 sherrytomat i smør i middelsvarme i 15 min
Bruk stavmikser så det blir en jevn røre.
Tilsett 2 ss mel  2.5 dl vann og rør.
Tilsett så creme fraiche, fløte
estragon,paprikapulver, hakket hvitløk,
sitron og hønsebuljong. Rør mens det  putrer/småkoker. Pass på at buljongen løser seg godt opp i sausen.
Rett før servering så tilsett 3 ss av krafta på kyllingen.
Smak på sausen og se om du ønsker å justere med salt og pepper.

Serveres med grønnsaker du selv ønsker.
Velbekomme
Scrolle gjerne ned og dele oppskriften

5 kommentarer

Statera Marit Ebeltoft

05.04.2017 kl.20:17

Tusen takk! Har tenkt lenge på en slik saus nemlig! Kan for tiden ikke spise løk og hvitløk men da skal jeg prøve å lage denne med litt fenikkel og vårløk istedenfor, og en hvitløksolje kanskje..:) Ja nei da skal jeg prøve å imponere til helgen ;)

matfrabunnenfb.blogg.no

06.04.2017 kl.19:20

Jeg har hvitløksallergiker i hus Statera Marit Ebeltoft så vi har det ikke i selv men den er like god likevel :). De gangene det står hvitløk er der derfor bare å droppe

Inger Rakfjord

11.05.2017 kl.09:38

Lagde denne i går...og har heldigvis nok igjen til oss i dag også. Fantastisk god. Så god at jeg skal lage den til et 50 års-lag med 30 gjester 😱 Må vel finne fram kalkulatoren...

matfrabunnenfb.blogg.no

11.05.2017 kl.21:43

Så utrolig hyggelig å høre Inger Rakfjord: ). Lykke til med dagen

Inger Rakfjord

05.07.2017 kl.17:53

Gjestene var kjempefornøyd med maten. Jeg stekte kyllingfileter, kuttet de i biter og frøys ned.

Lagde basen til sausen...der man bruker stavmikser, frøys dette ned. Lagde ferdig sausen rett før gjestene kom. Varmet kyllingbitene i sausen. Kjempegrei måte å lage denne til mange 👍🏼

Skriv en ny kommentar





hits