02.04.2017



Dette er en lettvint og barnevennlig stroganof som er god og veldig mektig.


Pølse stroganof med potetmos
(Til familie på 4-5)

Start med å lage potetmos.

Potetmos

15-18 Asterix poteter
100 gram smør
3 dl fløte
1-2 dl melk
Salt, pepper, evt gressløk.

Kok poteter møre i 25 min. Hell av vann og ha i smør. Stamp den med en kålrabistapper. Når smøret har smeltet har du i fløte og stamper videre. Ta så en sleiv og rør den luftig med den. Smak til med salt og pepper.

  
8 skinnfrie kjøttpølser ( eller falukorv)
1 løk
1 rød paprika
2 dl crème fraiche
2 dl fløte
1 dl vann
1 kjøttbuljong
0.5 - 1 ts pepper
1 ts paprikapulver
0.5 ss worchestersaus
1 ss tomatpure
(1 ts salt -smak om du syns det trengs)
(1-2 fedd hvitløk om ønskelig)

Del opp kjøttpølsene i små biter først på langs og så på tvers. Grovhakk løk og paprika.
Ha smør i en stekepanne. Surre løk og paprika i den i 10-15 min til det blir litt mykt og blankt. Bruk så stavmikser slik du får en litt tykk grov masse. Om du heller ønsker å ha hele biter så kan du det.
Skyv massen til side og legg i pølsene. Ha på krydderet og stek de lett. Løs opp kjøttbuljong i 1 dl varmt/kokende vann. Hell så oppi stekepanna. Ha i fløte, creme fraiche og worchestersaus og tomatpure. La dette putre i 5-10 min på lav varme.

Tips: Det er godt med brokkoli til men det hadde jeg visst glemt å kjøpe

Her ser du prosessen


Velbekomme
Scrolle gjerne ned og del innlegget om du ønsker.

Hvis du ønsker å motta nye oppskrifter direkte til din epost, følg oss på Blogloving ved å trykke på denne linken..
http://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter

37 kommentarer

lisarorvik

02.04.2017 kl.11:50

Dette så kjempe godt ut :)

matfrabunnenfb.blogg.no

02.04.2017 kl.21:09

Veldig godt lisarorvik: )

elisebr

02.04.2017 kl.15:21

Så nydelig og godt det så ut! :)

matfrabunnenfb.blogg.no

02.04.2017 kl.21:09

Tusen takk elisebr: )

Annette

04.04.2017 kl.10:26

Tenkte å prøve meg på denne til middag i dag, men har ikke worchester saus. Kan man bruke noe annet i stedet?

matfrabunnenfb.blogg.no

04.04.2017 kl.14:15

Hp saus feks Annette:)

matfrabunnenfb.blogg.no

06.04.2017 kl.19:24

Hp feks Annette: )

Wenche

06.04.2017 kl.10:08

Hei!

Hvor mye bør jeg beregne av dette (gryte + mos) til 13 personer? :-)

matfrabunnenfb.blogg.no

06.04.2017 kl.19:19

Voksne eller voksne og barn Wenche?

Wenche

06.04.2017 kl.21:46

10 voksne + 3 barn.

Holder det å gange oppskriften med 3?

matfrabunnenfb.blogg.no

07.04.2017 kl.22:54

Ville ganget med 4 Wenche: )

Wenche

18.04.2017 kl.15:09

Hei igjen!

Jeg ganget oppskriften på dette med 3, og alle gjestene spiste seg gode og mette. Enda var det litt igjen til kveldsmaten ;)

Smakte nydelig og skal garantert lages igjen.

matfrabunnenfb.blogg.no

18.04.2017 kl.16:00

Så herlig Wenche:

Mette

18.04.2017 kl.18:25

Har akkurat laget denne og venter nå bre på at mannen og sønnen skal komme inn for å spise. Gleder meg for jeg har tjuvsmakt 😁😁

matfrabunnenfb.blogg.no

18.04.2017 kl.21:39

Håper dere ble fornøyd Mette: )

Therese

19.04.2017 kl.19:58

Noen som har prøvd å bare ha paprikaen i biter eller bare mikse paprika. Samboer tåler ikke løk så må kutte den.

matfrabunnenfb.blogg.no

20.04.2017 kl.16:18

Har ikke prøvd Therese: )

Frida Øvland

24.04.2017 kl.16:13

Du skriver at det er godt med brokkoli til. Mener du kokt ved siden av, eller oppi gryta? Tas den da ev. oppi samtidig med pølsene?

matfrabunnenfb.blogg.no

25.04.2017 kl.14:17

Kokt ved siden av Frida Øvland: )

Småbarnsfar

01.05.2017 kl.15:50

Hei.

Hvordan bruker du stavmikseren på løk og paprika uten at man maler hele kjøkkenet? Greit jeg ikke liker fargen vi har på kjøkkenet nå men ble ikke så fint med den nye fargen heller..

matfrabunnenfb.blogg.no

01.05.2017 kl.21:31

Det har aldri væt ett problem her Småbarnsfar: ) men kanskje sette den i vasken eller skru ned hastigheten:)

Veronica

08.05.2017 kl.16:30

Kommentar til småbarnsfar. Putt løk og paprika i en litt høyere og smalere beholder så slipper du søl og sprut utover det hele. Pass på at det er surret mykt nok og eventuellt ha i bittelitt væske for konsistensens skyld. ( ikke mye)

Britt Heidi

15.06.2017 kl.14:57

Hei, skal lage mat til ca 25 stykker, både voksne og barn. Flere voksne enn barn. Hvor mye burde jeg beregne? Passer det med ris til denne?

matfrabunnenfb.blogg.no

16.06.2017 kl.17:21

Da ville jeg ha ganger opp med 7 Britt Heidi: )
Ris passer også

Line

28.06.2017 kl.17:31

Vet du om det finnes noe glutenfritt alternativ til worchestersaus?

matfrabunnenfb.blogg.no

03.07.2017 kl.22:36

Line: Ikke som jeg har sett, desverre. Har sett at noen sier de har byttet det ut med soyasaus og sukker, men det gir nok ikke samme smaken. Anbefaler heller at du bare dropper den..

johannes

16.07.2017 kl.18:03

ang. sprut/søl med stavmikser. Ha det du skal bruke mikseren på i en skål, lag et hull i i bunnen av en frysepose til brød . Stikk mikseren igjennom og brett posen over skålen! :)

Emma

04.08.2017 kl.14:23

Hei. Har så lyst å prøve denne, men jeg spiser ikke pølse. Egner den seg til noe annet type kjøtt? Feks svin? :-)

matfrabunnenfb.blogg.no

05.08.2017 kl.22:21

Feks biff av okse eller svinegilet Emma: )

Gro

06.08.2017 kl.20:01

Hei 😊 Er det mulig og bytte ut crem fresh med seterrømme? Evnt no annet?

matfrabunnenfb.blogg.no

07.08.2017 kl.11:58

Det kan du Gro: )

Gro

09.08.2017 kl.17:08

Supert 😊😊

17.08.2017 kl.15:02

Hei 😊 Er det matfløte du bruker?

matfrabunnenfb.blogg.no

17.08.2017 kl.19:31

Anonym: Jeg bruker kremfløte, men går fint an å bruke matfløte også. Da bør du ha den i mot slutten.

Ww

05.10.2017 kl.19:26

Kan man bruke grillpølser i stedet?

matfrabunnenfb.blogg.no

10.10.2017 kl.00:29

Går nok greit Ww:)

Sunniva

18.10.2017 kl.18:44

Skal lage til 2 personer, går det greit å halvere?

matfrabunnenfb.blogg.no

19.10.2017 kl.00:19

Jada Sunniva: )

Skriv en ny kommentar





hits