02.04.2017



Dette er en lettvint og barnevennlig stroganof som er god og veldig mektig.


Pølse stroganof med potetmos
(Til familie på 4-5)

Start med å lage potetmos.

Potetmos

15-18 Asterix poteter
100 gram smør
3 dl fløte
1-2 dl melk
Salt, pepper, evt gressløk.

Kok poteter møre i 25 min. Hell av vann og ha i smør. Stamp den med en kålrabistapper. Når smøret har smeltet har du i fløte og stamper videre. Ta så en sleiv og rør den luftig med den. Smak til med salt og pepper.

  
8 skinnfrie kjøttpølser ( eller falukorv)
1 løk
1 rød paprika
2 dl crème fraiche
2 dl fløte
1 dl vann
1 kjøttbuljong
0.5 - 1 ts pepper
1 ts paprikapulver
0.5 ss worchestersaus
1 ss tomatpure
(1 ts salt -smak om du syns det trengs)
(1-2 fedd hvitløk om ønskelig)

Del opp kjøttpølsene i små biter først på langs og så på tvers. Grovhakk løk og paprika.
Ha smør i en stekepanne. Surre løk og paprika i den i 10-15 min til det blir litt mykt og blankt. Bruk så stavmikser slik du får en litt tykk grov masse. Om du heller ønsker å ha hele biter så kan du det.
Skyv massen til side og legg i pølsene. Ha på krydderet og stek de lett. Løs opp kjøttbuljong i 1 dl varmt/kokende vann. Hell så oppi stekepanna. Ha i fløte, creme fraiche og worchestersaus og tomatpure. La dette putre i 5-10 min på lav varme.

Tips: Det er godt med brokkoli til men det hadde jeg visst glemt å kjøpe

Her ser du prosessen


Velbekomme
Scrolle gjerne ned og del innlegget om du ønsker.

Hvis du ønsker å motta nye oppskrifter direkte til din epost, følg oss på Blogloving ved å trykke på denne linken..
http://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter

18 kommentarer

lisarorvik

02.04.2017 kl.11:50

Dette så kjempe godt ut :)

matfrabunnenfb.blogg.no

02.04.2017 kl.21:09

Veldig godt lisarorvik: )

elisebr

02.04.2017 kl.15:21

Så nydelig og godt det så ut! :)

matfrabunnenfb.blogg.no

02.04.2017 kl.21:09

Tusen takk elisebr: )

Annette

04.04.2017 kl.10:26

Tenkte å prøve meg på denne til middag i dag, men har ikke worchester saus. Kan man bruke noe annet i stedet?

matfrabunnenfb.blogg.no

04.04.2017 kl.14:15

Hp saus feks Annette:)

matfrabunnenfb.blogg.no

06.04.2017 kl.19:24

Hp feks Annette: )

Wenche

06.04.2017 kl.10:08

Hei!

Hvor mye bør jeg beregne av dette (gryte + mos) til 13 personer? :-)

matfrabunnenfb.blogg.no

06.04.2017 kl.19:19

Voksne eller voksne og barn Wenche?

Wenche

06.04.2017 kl.21:46

10 voksne + 3 barn.

Holder det å gange oppskriften med 3?

matfrabunnenfb.blogg.no

07.04.2017 kl.22:54

Ville ganget med 4 Wenche: )

Wenche

18.04.2017 kl.15:09

Hei igjen!

Jeg ganget oppskriften på dette med 3, og alle gjestene spiste seg gode og mette. Enda var det litt igjen til kveldsmaten ;)

Smakte nydelig og skal garantert lages igjen.

matfrabunnenfb.blogg.no

18.04.2017 kl.16:00

Så herlig Wenche:

Mette

18.04.2017 kl.18:25

Har akkurat laget denne og venter nå bre på at mannen og sønnen skal komme inn for å spise. Gleder meg for jeg har tjuvsmakt 😁😁

matfrabunnenfb.blogg.no

18.04.2017 kl.21:39

Håper dere ble fornøyd Mette: )

Therese

19.04.2017 kl.19:58

Noen som har prøvd å bare ha paprikaen i biter eller bare mikse paprika. Samboer tåler ikke løk så må kutte den.

matfrabunnenfb.blogg.no

20.04.2017 kl.16:18

Har ikke prøvd Therese: )

Frida Øvland

24.04.2017 kl.16:13

Du skriver at det er godt med brokkoli til. Mener du kokt ved siden av, eller oppi gryta? Tas den da ev. oppi samtidig med pølsene?

matfrabunnenfb.blogg.no

25.04.2017 kl.14:17

Kokt ved siden av Frida Øvland: )

Skriv en ny kommentar





hits