22.03.2017



Når man har lyst på noe skikkelig godt kan jeg anbefale dette.
Latterlig digg var det ;)


Søte fylte horn (12 stk)

550 g (ca 9 dl) mel
3 dl melk
1 dl sukker
100 g smør
1 pose tørrgjær

Vaniljekrem (se lenger ned)
1 kurv jordbær
3 kiwi

Ha det tørre i en bakebolle. Varm opp melken til det er lunkent og ha i. Sett igang maskinen eller bruk hendene.
Skjær smøret i terninger og ha gradvis i mens maskinen går. La deigen elte på middels hastighet i 5-10 min. La deigen heve under klede i 45 minutter.

Mens deigen hever lager du vaniljekrem.
Vaniljekremens mengde er tilpasset oppskriften.

Vaniljekrem
2.5 dl kremfløte
4.5 dl melk
150 gram sukker
5 eggeplommer
9 strøkne ss maizenna
3 ts vaniljesukker eller gjerne frøene av en vaniljestang om du har.

Visp sammen eggeplommer med sukker, maizenna og vaniljesukker.
Varm opp melk og fløte til kokepunktet. Ta litt av den varme blandingen og ha i bollen med eggeblandingen. Rør godt. Skru ned plata så det ikke koker (på 5-6 av 9).
Hell eggeblandingen i melkeblandingen. Rør til det tykner. Ta litt av plata hvis du ser antydning til at den kan begynne å koke.
Når kremen er tykk og fin sett gryten i vasken med kaldt vann og avkjøl.

Her ser du prosessen

Eggeblandingen ser slik ut i starten


I starten når du har hatt eggeblandingen i melkeblandingen er det helt flytende


Rør mens du venter på at det skal tykne. Du kjenner det i bunnen først at vispen går noe tyngre. Da er det bare å fortsette. Om det ikke har tyknet etter noen minutter må du skru opp plata litt mens du rører og passer på så det ikke koker.

Her er den ferdig

Når deigen er ferdig hevet deler du den i 3 emner. Du trenger ikke mel til utbaking. Kjevle en runding

Del den i 4 som her


Legg 2 rause ss vaniljekrem som en stripe ca 2 cm fra kanten på bredenden. Legg på kiwi og jordbær.

Slik


Rull fra bredenden forsiktig og bøy de til. Pass på at alle åpninger lukkes. La skjøten ligge ned.
Etterhev 30 minutter.
Pensle med egg når de er ferdighevet.
Stekes midt i forvarmet ovn på 220 grader i 10-12 min (følg med) .
Dryss over melis før servering.

Velbekomme:) . Håper du har lyst å prøve. Scrolle gjerne ned og del oppskriften.

17 kommentarer

Sandra Marie

22.03.2017 kl.19:47

det så kjempegodt ut :)

matfrabunnenfb.blogg.no

22.03.2017 kl.19:48

Takk Sandra Marie: )

Statera Marit Ebeltoft

22.03.2017 kl.20:07

Wow, ja om ikke de så fristende ut :D Ble ikke noe mindre fysen på noe godt nå ;)

matfrabunnenfb.blogg.no

22.03.2017 kl.20:28

Bare å hive seg rundt Statera Marit Ebeltoft: )

elisebr

23.03.2017 kl.14:16

Så gode de så ut! :)

matfrabunnenfb.blogg.no

23.03.2017 kl.19:14

Tusen takk elisebr: )Håper du vil prøve

Lone

24.03.2017 kl.14:18

Det så fantastisk godt ut! Jeg må nok prøve å legge noen slike i løpet av helgen :)

matfrabunnenfb.blogg.no

24.03.2017 kl.15:08

Herlig Lone: )

Maren

24.03.2017 kl.18:35

Kan dei frysast? 😊

matfrabunnenfb.blogg.no

26.03.2017 kl.15:22

Ja Maren: )

KostholdsBloggeren

26.03.2017 kl.13:35

Ser veldig godt ut

matfrabunnenfb.blogg.no

26.03.2017 kl.15:20

Takk KostholdsBloggeren: )

Monika

04.04.2017 kl.09:02

Det så helt fantastisk godt ut!

matfrabunnenfb.blogg.no

04.04.2017 kl.14:15

Takk Monika: )

matfrabunnenfb.blogg.no

06.04.2017 kl.19:23

Takk Monika: )

Kirsten

12.09.2017 kl.18:24

Måtte simpelthen bare lage disse ...å jepp... de er minst like gode som de ser ut til som :-) Må nok doble oppskriften neste gang.

matfrabunnenfb.blogg.no

12.09.2017 kl.18:34

Så herlig å høre Kirsten: )

Skriv en ny kommentar





hits