hits





27.02.2017



Har du lurt p hvorfor kjttet alltid er s mrt p kinarestaurant?
Her er metoden for hvordan man kan f det seigeste oksekjtt mrt.
Metoden heter " velveting". Forklaring kommer lenger ned.

 


Biff chop suey

Velveting:
6 ss hvitvinseddik
3 eggehviter
3 toppede ss maizenna
3 ss nytral olje
1.5 ts salt

Chop suey:
Jeg bruker grytekjtt pga velveting metoden men vil du flotte deg kan du bruke hyrygg

500 g grytekjtt eller hyrygg
1 classic wok blanding
1 boks vannkastanjer
1 boks bambusskudd
6 dl vann
0.5 dl sesamolje (til steking)
0.5 dl soyasaus (kikkoman)
0.5 dl oystersaus
1 dl ketsjap manis
2 ts malt ingefr krydder
1 ts pepper
1 terning/1 ts brunt sukker
3 ts maizenna + 0.5 dl vann

Jeg anbefaler mrne kjttet over natten ved velveting eller senest fra morgen av samme dag.  Flg oppskriften over.

 

Slik ser velveting ut. Det er bare rre sammen ingrediensene.

Hell blandingen over kjttet. Pass p at alt kjttet er dekt. Sett i kjleskap.


Nr du skal igang med middagslagingen s hell kjttet i ett drslag. Skyll kjttet slik at velveting blir skylt bort.
Kok opp en kasserolle med vann. Nr vannet fosskoker har du kjttet oppi. La det ligge i 20 sekunder. Tm gryta over drslaget s kjttet fr rent av.


Stek classic wok blandingen p hy varme i sesamolje i 5 min. De 2 siste minuttene har du i boksene med vannkastanjer og bambusskudd.


Hell grnnsakene p en tallerken.

Legg kjttet i stekepannen med pepperet ( du trenger ikke mer olje). Stek p max varme i ca 1 min. Ha i vann, ingefr, ketsjap manis, soyasaus  og oystersaus og brunt sukker.
La koke p hy varme i 10 minutter.
Bland maizenna med 0.5 dl vann og hell i pannen og la det koke 3 minutter til.
Ha i grnnsakene og vend om.
La det st 1 min til fr servering.

Serveres med ris.

Velbekomme

67 kommentarer

Pernille

27.02.2017 kl.21:10

Det s utrolig godt ut :)

matfrabunnenfb.blogg.no

28.02.2017 kl.14:22

Takk Pernille: )

Gunn

27.02.2017 kl.22:42

Hvor mange personer beregner du til av denne oppskriften

matfrabunnenfb.blogg.no

28.02.2017 kl.14:22

4-5 voksne Gunn: )

Sanne Brekklund Pedersen

28.02.2017 kl.12:53

Hei! Vet du om velveting ogs kan funke p strimlet svinekjtt?

matfrabunnenfb.blogg.no

28.02.2017 kl.14:22

P alt kjtt Sanne Brekklund Pedersen: )

kakerogdessert

01.03.2017 kl.17:36

Det s kjempe godt ut! m testes :D

matfrabunnenfb.blogg.no

03.03.2017 kl.11:11

Takk kakerogdessert: )

Monica

03.03.2017 kl.12:23

Hei hvor fr man kjpt ketshap manis

matfrabunnenfb.blogg.no

04.03.2017 kl.18:57

Feks p kiwi Monica: )

Line-Louise

04.03.2017 kl.21:23

Er oppskriften p velveting kun til 500 gr kjtt?? kan man legge kjttet med velveting i pose eller m det ligge i skl?

matfrabunnenfb.blogg.no

05.03.2017 kl.19:01

Det viktige er at kjttet er helt dekt Line: )

Line

04.03.2017 kl.22:49

Er denne retten helt glutenfri? (Kjper glutenfri soyasaus), men tenkte p de andre ingrediensene?

matfrabunnenfb.blogg.no

05.03.2017 kl.19:00

Nei men det finnes gf alternativer Line: )

Nina Fabricius

06.03.2017 kl.13:13

Denne skal jeg prve meg p idag. Ketsjap manis var utsolgt overalt, nesten, fikk kjpt det hos Coop Mega. Gleder meg til middag i dag :)

matfrabunnenfb.blogg.no

07.03.2017 kl.00:36

Utsolgt faktisk Nina Fabricius: )
Kan det vre en sammenheng mon tro ??

Sissel

07.03.2017 kl.12:58

Hei!😊

Kan kyllingkjtt brukes istedet?

M kylling mrnes fr bruk i denne retten?

matfrabunnenfb.blogg.no

08.03.2017 kl.21:25

Har en annen med kylling Sissel: ). Trykk p meny og skriv i sk

Anita

08.03.2017 kl.14:25

Holder p med denne n, spent p resultatet da jeg ELSKER denne retten p restaurant 😊

Hadde ogs litt problemer med finne Ketsjap manis i dag. Min lokale kiwi sa den hadde gtt ut av sortimentet deres n i februar.

Mona H

09.03.2017 kl.00:23

Hva mener du med grytekjtt? Bankekjtt eller. Gleder meg til prve denne 😄😄

matfrabunnenfb.blogg.no

09.03.2017 kl.19:39

Feks hyrygg Mona H: )

Trond Sbbe

10.03.2017 kl.20:30

Eg lure p kor mye hvor mye wok blanding som skal i. P butikken hadde de bde 500 gram og 850 grams poser. Skal teste denne retten i helga 😊

matfrabunnenfb.blogg.no

11.03.2017 kl.11:28

Trond Sbbe: Bruker 500 g :)

Linn

11.03.2017 kl.08:08

Har ikke hvitvinseddik, kan jeg bruke vanlig eddik, eller balsamico vineddik?

matfrabunnenfb.blogg.no

11.03.2017 kl.17:22

Har ikke erfaring p det dessverre Linn:

Charlotte

15.03.2017 kl.16:31

Skal det virkelig vre 1 dl ketsjap manis?

matfrabunnenfb.blogg.no

15.03.2017 kl.18:55

Ja Charlotte: ) men smak evt til etter eget nske

Elisabeth

15.03.2017 kl.20:09

Hei.

Hvis jeg lager dobbel oppskrift, skal alle matvarer ogs dobles?

matfrabunnenfb.blogg.no

16.03.2017 kl.12:42

Ja. Elisabeth: )

Marthe

23.03.2017 kl.12:24

Hei 😊

Tenkte prve meg p denne da "alle" skryter av den👍

Men blir det like godt med ferdig wok blanding som med ferske grnnsaker? Hvilke grnnsaker er i classic wok blanding?

matfrabunnenfb.blogg.no

23.03.2017 kl.19:13

Ferske er vel best men mest nring i de frosne p denne tiden av ret Marthe: ). Du m nesten se p posen p butikken

Hege

26.03.2017 kl.09:16

Mister ikke kjttet mye av smaken da?? S veeeldig godt ut 😍

matfrabunnenfb.blogg.no

26.03.2017 kl.15:22

Det syns jeg ikke Hege: ). Men du m ikke bruke velveting om du ikke vil :)

WencheS

01.04.2017 kl.21:53

Hva mener du med 1 terning/1 teskje brunt sukker?

Kan en steke i vanlig olje i stedet for sesamolje?

matfrabunnenfb.blogg.no

01.04.2017 kl.22:05

Brun sukkerterning eller 1 ts lst brunt sukker WencheS: )

WencheS

13.04.2017 kl.17:34

Lagde denne i dag, den ble kjempegod:-)

matfrabunnenfb.blogg.no

13.04.2017 kl.18:16

S herlig hre WencheS: )

Ivan

19.04.2017 kl.23:21

Lagde denne til middag idag:-) sinnsykt godt:-)

matfrabunnenfb.blogg.no

20.04.2017 kl.16:17

S kjekt hre Ivan: )

Renate

28.04.2017 kl.10:07

Denne skal jeg prve i dag, gleder meg :D

matfrabunnenfb.blogg.no

30.04.2017 kl.19:22

Hper du ble fornyd Renate: )

Camilla

02.05.2017 kl.08:57

Nr jeg googler sesamolje fr jeg opp bde blank og brun olje, hva er riktig?

matfrabunnenfb.blogg.no

02.05.2017 kl.15:33

Blank Camilla: )

Lina

05.05.2017 kl.09:15

Blev altfor stt for meg dessverre :/

matfrabunnenfb.blogg.no

07.05.2017 kl.18:37

Da kan du redusere p det ste Lina: )

Therese

07.05.2017 kl.14:25

Hei.

Det str Maizenna i oppskriften.. Er det mais stivelse eller Maizenna som man bruker i sauser? Hvit eller brun? :)

matfrabunnenfb.blogg.no

07.05.2017 kl.18:33

Hvit maisstivelse Therese: )

Laila L

20.05.2017 kl.12:18

Har vrt p flere butikker n. De har ikke sesamolje. Noen annen olje jeg da kan bruke?

matfrabunnenfb.blogg.no

21.05.2017 kl.14:50

Dessverre nei Laila L: /

Marianne

04.06.2017 kl.17:17

N har jeg kjttet i KJ.skapet.. Blir ikke mer enn et par timer i velveting....hper det holder. Jeg har brukt okse ytrefilet. Jeg ser at noen lurer p sesamolje....jeg har kjpt det p Krone frukt i Hnefoss. Det er sikkkert f tak i lignende butikker. Gleder meg til lage denne retten. Kommmert til ha bde sopp, lk og Chassewntter oppi.

matfrabunnenfb.blogg.no

05.06.2017 kl.14:24

Det blir dessverre ikke s mrt med ytrefilet Marianne:/. Hper du skjrte veldig tynt

Unni hammering

19.08.2017 kl.15:54

Skal det virkelig vre 6 dl vann? Synes det var mye.

matfrabunnenfb.blogg.no

19.08.2017 kl.22:35

Det stemmer Unni hammering:)

Elin

04.09.2017 kl.14:13

Hva er s spesielt med sesamolje ettersom man ikke kan erstatte den med annen olje

matfrabunnenfb.blogg.no

11.09.2017 kl.23:27

Helt distinkt smak Elin: )

Anne

09.09.2017 kl.19:39

Har ikke ftt tak i ketsjap manis :O gr det ann lage uten/bruke annen soyasaus?

matfrabunnenfb.blogg.no

11.09.2017 kl.23:22

Det finnes oppskrift p ketsjap manis om du googler Anne: ). Du kan ogs bruke den som heter sweet soya

Elin sberg

04.10.2017 kl.22:40

Nydelig mat😉

matfrabunnenfb.blogg.no

10.10.2017 kl.00:32

Tusen Elin sberg:)

Janne

12.10.2017 kl.14:08

Jeg bestiller alltid biff chop suey nr jeg er p kinaresturant og syns desverre ikke denne ligner.

Jeg finner en bismak i sausen! :-o

Jeg halvverte ketjap manis og oystersaus, og hadde litt mer brunt sukker, kikkoman og sesamolje. Ble mye bedre p smak, i tillegg hadde jeg mer vann, og litt mer maizena for tykne den riktig.

Men selvflgelig hver vr smak, men oppskriften er helt topp for de som liker kraftige smaker! :-)

Jeg hadde kjttet s vidt i panna, og deretter puttet det over sammen med sausen i en gryte. Kokte p lav varme i 2 timer, og kjttet smeltet p tunga, og for min del ble sausen bedre jo lenger den kokte! Til slutt freste jeg grnnskene i panna og tmte de over til kjttet og susen helt p slutten.

Ny favoritt her i hus! :-)

matfrabunnenfb.blogg.no

13.10.2017 kl.17:20

Bra at du iallefall fikk utviklet til en som passet deg Janne: )

Anne-Kariin Olsen

14.10.2017 kl.16:38

Takk for oppskrift :o) Sist laget jeg den med velveting og da mtte jeg kaste det meste, denne gangen benyttet jeg meg av kebab biffstrimler som jeg lot marinere i en blanding av olivenolje og natron i 6 timer fr de ble stekt. Fulgte oppskriften forvrig og det var ikke en eneste bit igjen nr vi var ferdig, utrolig godt!!

matfrabunnenfb.blogg.no

16.10.2017 kl.12:41

S herlig Anne: )

may

09.03.2018 kl.14:10

Hvor mange er oppskriftene til? Er de til en fam p 4? Jeg er enslig,s derfor jeg lurer :) M jo regne og gjre om litt.Skal ha Chop Suey i dag :)

matfrabunnenfb.blogg.no

09.03.2018 kl.17:57

may: Ja, oppskriftene er til 4, litt storspiste personer :)

Heidi

11.03.2018 kl.10:50

Kan denne retten fryses?

matfrabunnenfb.blogg.no

16.03.2018 kl.13:56

Det kan den Heidi men grnnsakene blir mer dvask

Skriv en ny kommentar