27.02.2017



Har du lurt på hvorfor kjøttet alltid er så mørt på kinarestaurant?
Her er metoden for hvordan man kan få det seigeste oksekjøtt mørt.
Metoden heter " velveting". Forklaring kommer lenger ned.

 


Biff chop suey

Velveting:
6 ss hvitvinseddik
3 eggehviter
3 toppede ss maizenna
3 ss nøytral olje
1.5 ts salt

Chop suey:
Jeg bruker grytekjøtt pga velveting metoden men vil du flotte deg kan du bruke ytrefilet.

500 g grytekjøtt eller ytrefilet av biff
1 classic wok blanding
1 boks vannkastanjer
1 boks bambusskudd
6 dl vann
0.5 dl sesamolje (til steking)
0.5 dl soyasaus (kikkoman)
0.5 dl oystersaus
1 dl ketsjap manis
2 ts malt ingefær krydder
1 ts pepper
1 terning/1 ts brunt sukker
3 ts maizenna + 0.5 dl vann

Jeg anbefaler å mørne kjøttet over natten ved velveting eller senest fra morgen av samme dag.  Følg oppskriften over.

 

Slik ser velveting ut. Det er bare å røre sammen ingrediensene.

Hell blandingen over kjøttet. Pass på at alt kjøttet er dekt. Sett i kjøleskap.


Når du skal igang med middagslagingen så hell kjøttet i ett dørslag. Skyll kjøttet slik at velveting blir skylt bort.
Kok opp en kasserolle med vann. Når vannet fosskoker har du kjøttet oppi. La det ligge i 20 sekunder. Tøm gryta over dørslaget så kjøttet får rent av.


Stek classic wok blandingen på høy varme i sesamolje i 5 min. De 2 siste minuttene har du i boksene med vannkastanjer og bambusskudd.


Hell grønnsakene på en tallerken.

Legg kjøttet i stekepannen med pepperet ( du trenger ikke mer olje). Stek på max varme i ca 1 min. Ha i vann, ingefær, ketsjap manis, soyasaus  og oystersaus og brunt sukker.
La koke på høy varme i 10 minutter.
Bland maizenna med 0.5 dl vann og hell i pannen og la det koke 3 minutter til.
Ha i grønnsakene og vend om.
La det stå 1 min til før servering.

Serveres med ris.

Velbekomme

32 kommentarer

Pernille

27.02.2017 kl.21:10

Det så utrolig godt ut :)

matfrabunnenfb.blogg.no

28.02.2017 kl.14:22

Takk Pernille: )

Gunn

27.02.2017 kl.22:42

Hvor mange personer beregner du til av denne oppskriften

matfrabunnenfb.blogg.no

28.02.2017 kl.14:22

4-5 voksne Gunn: )

Sanne Brekklund Pedersen

28.02.2017 kl.12:53

Hei! Vet du om velveting også kan funke på strimlet svinekjøtt?

matfrabunnenfb.blogg.no

28.02.2017 kl.14:22

På alt kjøtt Sanne Brekklund Pedersen: )

kakerogdessert

01.03.2017 kl.17:36

Det så kjempe godt ut! må testes :D

matfrabunnenfb.blogg.no

03.03.2017 kl.11:11

Takk kakerogdessert: )

Monica

03.03.2017 kl.12:23

Hei hvor får man kjøpt ketshap manis

matfrabunnenfb.blogg.no

04.03.2017 kl.18:57

Feks på kiwi Monica: )

Line-Louise

04.03.2017 kl.21:23

Er oppskriften på velveting kun til 500 gr kjøtt?? kan man legge kjøttet med velveting i pose eller må det ligge i skål?

matfrabunnenfb.blogg.no

05.03.2017 kl.19:01

Det viktige er at kjøttet er helt dekt Line: )

Line

04.03.2017 kl.22:49

Er denne retten helt glutenfri? (Kjøper glutenfri soyasaus), men tenkte på de andre ingrediensene?

matfrabunnenfb.blogg.no

05.03.2017 kl.19:00

Nei men det finnes gf alternativer Line: )

Nina Fabricius

06.03.2017 kl.13:13

Denne skal jeg prøve meg på idag. Ketsjap manis var utsolgt overalt, nesten, fikk kjøpt det hos Coop Mega. Gleder meg til middag i dag :)

matfrabunnenfb.blogg.no

07.03.2017 kl.00:36

Utsolgt faktisk Nina Fabricius: )
Kan det være en sammenheng mon tro ??

Sissel

07.03.2017 kl.12:58

Hei!😊

Kan kyllingkjøtt brukes istedet?

Må kylling mørnes før bruk i denne retten?

matfrabunnenfb.blogg.no

08.03.2017 kl.21:25

Har en annen med kylling Sissel: ). Trykk på meny og skriv i søk

Anita

08.03.2017 kl.14:25

Holder på med denne nå, spent på resultatet da jeg ELSKER denne retten på restaurant 😊

Hadde også litt problemer med å finne Ketsjap manis i dag. Min lokale kiwi sa den hadde gått ut av sortimentet deres nå i februar.

Mona H

09.03.2017 kl.00:23

Hva mener du med grytekjøtt? Bankekjøtt eller. Gleder meg til å prøve denne 😄😄

matfrabunnenfb.blogg.no

09.03.2017 kl.19:39

Feks høyrygg Mona H: )

Trond Sæbbe

10.03.2017 kl.20:30

Eg lure på kor mye hvor mye wok blanding som skal i. På butikken hadde de både 500 gram og 850 grams poser. Skal teste denne retten i helga 😊

matfrabunnenfb.blogg.no

11.03.2017 kl.11:28

Trond Sæbbe: Bruker 500 g :)

Linn

11.03.2017 kl.08:08

Har ikke hvitvinseddik, kan jeg bruke vanlig eddik, eller balsamico vineddik?

matfrabunnenfb.blogg.no

11.03.2017 kl.17:22

Har ikke erfaring på det dessverre Linn:

Charlotte

15.03.2017 kl.16:31

Skal det virkelig være 1 dl ketsjap manis?

matfrabunnenfb.blogg.no

15.03.2017 kl.18:55

Ja Charlotte: ) men smak evt til etter eget ønske

Elisabeth

15.03.2017 kl.20:09

Hei.

Hvis jeg lager dobbel oppskrift, skal alle matvarer også dobles?

matfrabunnenfb.blogg.no

16.03.2017 kl.12:42

Ja. Elisabeth: )

Marthe

23.03.2017 kl.12:24

Hei 😊

Tenkte å prøve meg på denne da "alle" skryter av den👍

Men blir det like godt med ferdig wok blanding som med ferske grønnsaker? Hvilke grønnsaker er i classic wok blanding?

matfrabunnenfb.blogg.no

23.03.2017 kl.19:13

Ferske er vel best men mest næring i de frosne på denne tiden av året Marthe: ). Du må nesten se på posen på butikken

Hege

26.03.2017 kl.09:16

Mister ikke kjøttet mye av smaken da?? Så veeeldig godt ut 😍

matfrabunnenfb.blogg.no

26.03.2017 kl.15:22

Det syns jeg ikke Hege: ). Men du må ikke bruke velveting om du ikke vil :)

Skriv en ny kommentar





hits