27.02.2017



Har du lurt på hvorfor kjøttet alltid er så mørt på kinarestaurant?
Her er metoden for hvordan man kan få det seigeste oksekjøtt mørt.
Metoden heter " velveting". Forklaring kommer lenger ned.

 


Biff chop suey

Velveting:
6 ss hvitvinseddik
3 eggehviter
3 toppede ss maizenna
3 ss nøytral olje
1.5 ts salt

Chop suey:
Jeg bruker grytekjøtt pga velveting metoden men vil du flotte deg kan du bruke høyrygg

500 g grytekjøtt eller høyrygg
1 classic wok blanding
1 boks vannkastanjer
1 boks bambusskudd
6 dl vann
0.5 dl sesamolje (til steking)
0.5 dl soyasaus (kikkoman)
0.5 dl oystersaus
1 dl ketsjap manis
2 ts malt ingefær krydder
1 ts pepper
1 terning/1 ts brunt sukker
3 ts maizenna + 0.5 dl vann

Jeg anbefaler å mørne kjøttet over natten ved velveting eller senest fra morgen av samme dag.  Følg oppskriften over.

 

Slik ser velveting ut. Det er bare å røre sammen ingrediensene.

Hell blandingen over kjøttet. Pass på at alt kjøttet er dekt. Sett i kjøleskap.


Når du skal igang med middagslagingen så hell kjøttet i ett dørslag. Skyll kjøttet slik at velveting blir skylt bort.
Kok opp en kasserolle med vann. Når vannet fosskoker har du kjøttet oppi. La det ligge i 20 sekunder. Tøm gryta over dørslaget så kjøttet får rent av.


Stek classic wok blandingen på høy varme i sesamolje i 5 min. De 2 siste minuttene har du i boksene med vannkastanjer og bambusskudd.


Hell grønnsakene på en tallerken.

Legg kjøttet i stekepannen med pepperet ( du trenger ikke mer olje). Stek på max varme i ca 1 min. Ha i vann, ingefær, ketsjap manis, soyasaus  og oystersaus og brunt sukker.
La koke på høy varme i 10 minutter.
Bland maizenna med 0.5 dl vann og hell i pannen og la det koke 3 minutter til.
Ha i grønnsakene og vend om.
La det stå 1 min til før servering.

Serveres med ris.

Velbekomme

63 kommentarer

Pernille

27.02.2017 kl.21:10

Det så utrolig godt ut :)

matfrabunnenfb.blogg.no

28.02.2017 kl.14:22

Takk Pernille: )

Gunn

27.02.2017 kl.22:42

Hvor mange personer beregner du til av denne oppskriften

matfrabunnenfb.blogg.no

28.02.2017 kl.14:22

4-5 voksne Gunn: )

Sanne Brekklund Pedersen

28.02.2017 kl.12:53

Hei! Vet du om velveting også kan funke på strimlet svinekjøtt?

matfrabunnenfb.blogg.no

28.02.2017 kl.14:22

På alt kjøtt Sanne Brekklund Pedersen: )

kakerogdessert

01.03.2017 kl.17:36

Det så kjempe godt ut! må testes :D

matfrabunnenfb.blogg.no

03.03.2017 kl.11:11

Takk kakerogdessert: )

Monica

03.03.2017 kl.12:23

Hei hvor får man kjøpt ketshap manis

matfrabunnenfb.blogg.no

04.03.2017 kl.18:57

Feks på kiwi Monica: )

Line-Louise

04.03.2017 kl.21:23

Er oppskriften på velveting kun til 500 gr kjøtt?? kan man legge kjøttet med velveting i pose eller må det ligge i skål?

matfrabunnenfb.blogg.no

05.03.2017 kl.19:01

Det viktige er at kjøttet er helt dekt Line: )

Line

04.03.2017 kl.22:49

Er denne retten helt glutenfri? (Kjøper glutenfri soyasaus), men tenkte på de andre ingrediensene?

matfrabunnenfb.blogg.no

05.03.2017 kl.19:00

Nei men det finnes gf alternativer Line: )

Nina Fabricius

06.03.2017 kl.13:13

Denne skal jeg prøve meg på idag. Ketsjap manis var utsolgt overalt, nesten, fikk kjøpt det hos Coop Mega. Gleder meg til middag i dag :)

matfrabunnenfb.blogg.no

07.03.2017 kl.00:36

Utsolgt faktisk Nina Fabricius: )
Kan det være en sammenheng mon tro ??

Sissel

07.03.2017 kl.12:58

Hei!😊

Kan kyllingkjøtt brukes istedet?

Må kylling mørnes før bruk i denne retten?

matfrabunnenfb.blogg.no

08.03.2017 kl.21:25

Har en annen med kylling Sissel: ). Trykk på meny og skriv i søk

Anita

08.03.2017 kl.14:25

Holder på med denne nå, spent på resultatet da jeg ELSKER denne retten på restaurant 😊

Hadde også litt problemer med å finne Ketsjap manis i dag. Min lokale kiwi sa den hadde gått ut av sortimentet deres nå i februar.

Mona H

09.03.2017 kl.00:23

Hva mener du med grytekjøtt? Bankekjøtt eller. Gleder meg til å prøve denne 😄😄

matfrabunnenfb.blogg.no

09.03.2017 kl.19:39

Feks høyrygg Mona H: )

Trond Sæbbe

10.03.2017 kl.20:30

Eg lure på kor mye hvor mye wok blanding som skal i. På butikken hadde de både 500 gram og 850 grams poser. Skal teste denne retten i helga 😊

matfrabunnenfb.blogg.no

11.03.2017 kl.11:28

Trond Sæbbe: Bruker 500 g :)

Linn

11.03.2017 kl.08:08

Har ikke hvitvinseddik, kan jeg bruke vanlig eddik, eller balsamico vineddik?

matfrabunnenfb.blogg.no

11.03.2017 kl.17:22

Har ikke erfaring på det dessverre Linn:

Charlotte

15.03.2017 kl.16:31

Skal det virkelig være 1 dl ketsjap manis?

matfrabunnenfb.blogg.no

15.03.2017 kl.18:55

Ja Charlotte: ) men smak evt til etter eget ønske

Elisabeth

15.03.2017 kl.20:09

Hei.

Hvis jeg lager dobbel oppskrift, skal alle matvarer også dobles?

matfrabunnenfb.blogg.no

16.03.2017 kl.12:42

Ja. Elisabeth: )

Marthe

23.03.2017 kl.12:24

Hei 😊

Tenkte å prøve meg på denne da "alle" skryter av den👍

Men blir det like godt med ferdig wok blanding som med ferske grønnsaker? Hvilke grønnsaker er i classic wok blanding?

matfrabunnenfb.blogg.no

23.03.2017 kl.19:13

Ferske er vel best men mest næring i de frosne på denne tiden av året Marthe: ). Du må nesten se på posen på butikken

Hege

26.03.2017 kl.09:16

Mister ikke kjøttet mye av smaken da?? Så veeeldig godt ut 😍

matfrabunnenfb.blogg.no

26.03.2017 kl.15:22

Det syns jeg ikke Hege: ). Men du må ikke bruke velveting om du ikke vil :)

WencheS

01.04.2017 kl.21:53

Hva mener du med 1 terning/1 teskje brunt sukker?

Kan en steke i vanlig olje i stedet for sesamolje?

matfrabunnenfb.blogg.no

01.04.2017 kl.22:05

Brun sukkerterning eller 1 ts løst brunt sukker WencheS: )

WencheS

13.04.2017 kl.17:34

Lagde denne i dag, den ble kjempegod:-)

matfrabunnenfb.blogg.no

13.04.2017 kl.18:16

Så herlig å høre WencheS: )

Ivan

19.04.2017 kl.23:21

Lagde denne til middag idag:-) sinnsykt godt:-)

matfrabunnenfb.blogg.no

20.04.2017 kl.16:17

Så kjekt å høre Ivan: )

Renate

28.04.2017 kl.10:07

Denne skal jeg prøve i dag, gleder meg :D

matfrabunnenfb.blogg.no

30.04.2017 kl.19:22

Håper du ble fornøyd Renate: )

Camilla

02.05.2017 kl.08:57

Når jeg googler sesamolje får jeg opp både blank og brun olje, hva er riktig?

matfrabunnenfb.blogg.no

02.05.2017 kl.15:33

Blank Camilla: )

Lina

05.05.2017 kl.09:15

Blev altfor søtt for meg dessverre :/

matfrabunnenfb.blogg.no

07.05.2017 kl.18:37

Da kan du redusere på det søte Lina: )

Therese

07.05.2017 kl.14:25

Hei.

Det står Maizenna i oppskriften.. Er det mais stivelse eller Maizenna som man bruker i sauser? Hvit eller brun? :)

matfrabunnenfb.blogg.no

07.05.2017 kl.18:33

Hvit maisstivelse Therese: )

Laila L

20.05.2017 kl.12:18

Har vært på flere butikker nå. De har ikke sesamolje. Noen annen olje jeg da kan bruke?

matfrabunnenfb.blogg.no

21.05.2017 kl.14:50

Dessverre nei Laila L: /

Marianne

04.06.2017 kl.17:17

Nå har jeg kjøttet i KJ.skapet.. Blir ikke mer enn et par timer i velveting....håper det holder. Jeg har brukt okse ytrefilet. Jeg ser at noen lurer på sesamolje....jeg har kjøpt det på Krone frukt i Hønefoss. Det er sikkkert å få tak i lignende butikker. Gleder meg til å lage denne retten. Kommmert til å ha både sopp, løk og Chassewnøtter oppi.

matfrabunnenfb.blogg.no

05.06.2017 kl.14:24

Det blir dessverre ikke så mørt med ytrefilet Marianne:/. Håper du skjærte veldig tynt

Unni hammering

19.08.2017 kl.15:54

Skal det virkelig være 6 dl vann? Synes det var mye.

matfrabunnenfb.blogg.no

19.08.2017 kl.22:35

Det stemmer Unni hammering:)

Elin

04.09.2017 kl.14:13

Hva er så spesielt med sesamolje ettersom man ikke kan erstatte den med annen olje

matfrabunnenfb.blogg.no

11.09.2017 kl.23:27

Helt distinkt smak Elin: )

Anne

09.09.2017 kl.19:39

Har ikke fått tak i ketsjap manis :O går det ann å lage uten/bruke annen soyasaus?

matfrabunnenfb.blogg.no

11.09.2017 kl.23:22

Det finnes oppskrift på ketsjap manis om du googler Anne: ). Du kan også bruke den som heter sweet soya

Elin søberg

04.10.2017 kl.22:40

Nydelig mat😉

matfrabunnenfb.blogg.no

10.10.2017 kl.00:32

Tusen Elin søberg:)

Janne

12.10.2017 kl.14:08

Jeg bestiller alltid biff chop suey når jeg er på kinaresturant og syns desverre ikke denne ligner.

Jeg finner en bismak i sausen! :-o

Jeg halvverte ketjap manis og oystersaus, og hadde litt mer brunt sukker, kikkoman og sesamolje. Ble mye bedre på smak, i tillegg hadde jeg mer vann, og litt mer maizena for å tykne den riktig.

Men selvfølgelig hver vår smak, men oppskriften er helt topp for de som liker kraftige smaker! :-)

Jeg hadde kjøttet så vidt i panna, og deretter puttet det over sammen med sausen i en gryte. Kokte på lav varme i 2 timer, og kjøttet smeltet på tunga, og for min del ble sausen bedre jo lenger den kokte! Til slutt freste jeg grønnskene i panna og tømte de over til kjøttet og susen helt på slutten.

Ny favoritt her i hus! :-)

matfrabunnenfb.blogg.no

13.10.2017 kl.17:20

Bra at du iallefall fikk utviklet til en som passet deg Janne: )

Anne-Kariin Olsen

14.10.2017 kl.16:38

Takk for oppskrift :o) Sist laget jeg den med velveting og da måtte jeg kaste det meste, denne gangen benyttet jeg meg av kebab biffstrimler som jeg lot marinere i en blanding av olivenolje og natron i 6 timer før de ble stekt. Fulgte oppskriften forøvrig og det var ikke en eneste bit igjen når vi var ferdig, utrolig godt!!

matfrabunnenfb.blogg.no

16.10.2017 kl.12:41

Så herlig Anne: )

Skriv en ny kommentar





hits