16.02.2017



Det nærmer seg helg og da vil jeg tipse om denne fylte loffen som vi hadde forrige helg.

1 loff
500 g kokt skinke eller bacon
3 dl fløte
100 g Jarlsberg eller annen gul ost
100 g parmesan ( ekte, ikke på boks)
En halv purre
1 ts salt
1 ts pepper
3 eggeplommer
Ekstra ost til å dekke loffen på toppen. Mengde etter ønske.

Om du ønsker hjemmebakt loff så finner du min oppskrift på det her: http://m.matfrabunnenfb.blogg.no/1476629315_luftig_loff_med_spr_s.html

Riv ostene på rivjern. Kutt purre i ringer. Skjær opp ringer av skinke  (eller stek bacon).
Varm opp fløte i en gryte. Ha i salt og pepper. La det småputre mens du har i osten. Rør så den smelter inn. Ha i skinke eller ferdigstekt bacon. Dra gryta av plata. Skill plommer fra hviter på eggene. Ha plommene i gryten og rør inn. (Gryta er dratt av plata for at eggeplommene ikke skal koke og koagulere.  Da blir det klumper og det vil du ikke ha)
Avkjøl innholdet i gryta i 20-30 min.
Skjær normal tykkelse brødskiver av loffen men litt tykkere på hver kant. Du skal IKKE skjære helt gjennom for den skal sitte sammen i bunnen. Bruk teskei og fingrene for å dytte ned fyllet i alle sprekkene. Stapp godt.
Legg så til slutt ekstra ost på toppen.
La loffen med fyllet stå i 30 minutter og trekke til seg fyllet.
Sett i forvarmet ovn på 200 g i 15-20 minutter til osten har smeltet.
Server med salat etter ønske.

Tips: Fylt loff kan varieres i det uendelige. Kun fantasien setter grenser.


Velbekomme

6 kommentarer

lisarorvik

16.02.2017 kl.14:27

Dette så utrolig godt ut :)

matfrabunnenfb.blogg.no

17.02.2017 kl.14:47

Kjempegodt lisarorvik: )

elisebr

16.02.2017 kl.16:29

Så godt det så ut! :)

matfrabunnenfb.blogg.no

17.02.2017 kl.14:46

Takk, håper du prøver elisebr: )

Camilla

24.02.2017 kl.15:42

Hva slags krydder har du på toppen?

matfrabunnenfb.blogg.no

26.02.2017 kl.17:56

Paprika Camilla men nevnte det ikke da det ikke passer særlig til retten. Glemte meg rett og slett

Skriv en ny kommentar





hits