06.02.2017




Chop suey finnes det ett hav varianter av. Dette er min variant med kylling. Vi syns den er like god som på kinarestaurant og jeg håper at du også syns det.

Jeg har benyttet grønnsaksblanding på pose da dette er minst like næringsrikt på denne tiden av året.
Det er jo herlig da det er veldig lettvint.

Kylling chop suey
Til 4-5 voksne

Jasminris  (mengde etter ønske)
500 g kyllingfilet
1 pose classic wok mix
1 boks bambusskudd
5 dl vann
1 stk hønse/ kjøttbuljong
0.5 dl oystersaus
0.5 dl soyasaus
3 ss ketsjap manis
2 ts malt ingefær
3 ts maizenna + 3 ss vann

NB Ingrediensene er å få kjøpt i de fleste vanlige matbutikker

Tips: Ønsker du å ha ett ekstra "kick" i maten kan du tilsette 1-2 ts sambal oelek eller litt frisk chili.

Tips: Er du forsiktig med salt kan du droppe buljongterningen og heller tilsette pepper og mer ingefær.

Slik gjør du:

Sett på risen.
Ha litt olje i stekepannen og fres dypfryste wok grønnsaker på max varme i 5 minutter mens du vender rundt i blant. Ha så i bambusskudd og fres ett minutt til. Hell grønnsakene over på en tallerken.
Ha buljongterningen i 5 dl varmt vann og la den løse seg opp.
Ha oppskjært kyllingfilet i stekepannen sammen med ingefær og stek på litt over middels varme i 2- 3 minutter. Ha så i vannet med den oppløste buljongterningen. Tilsett oystersaus, soyasaus og ketsjap manis.  La dette stå og koke på nesten max varme i 10 minutter.
Rør maizenna og 3 ss vann til det løser seg opp. Ha dette i stekepannen.  La dette koke 2-3 minutter og ha i grønnsakene. La det surre videre 1 minutt og server umiddelbart.

Nb du kan fint bruke en helt vanlig stekepanne til wokingen. 

Bilder


Velbekomme. Håper det smaker :
Hvis du ønsker å motta nye oppskrifter direkte til din epost, følg oss på Blogloving​
https://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter

15 kommentarer

Isabelle Nathalie

06.02.2017 kl.15:06

åh, det så innmari godt ut altså! må prøves en dag :-D skikkelig digg å tenke på at det er så lite som skal til for å få laget ordentlig god middag.

matfrabunnenfb.blogg.no

06.02.2017 kl.16:28

Ja ikke sant Isabelle Nathalie: ) . Håper du blir fornøyd

Lilli

06.02.2017 kl.23:03

Det så veldig godt ut ;)

matfrabunnenfb.blogg.no

07.02.2017 kl.01:09

Tusen takk Lilli: ) . Håper du vil prøve

Bente

27.02.2017 kl.15:34

Hei. Denne retten vil jeg prøve, men kan man bytte ut oystersausen med noe? Tåler heller ikke kjøtt-/hønsebuljong, kan jeg bruke grønnsaksbuljong? :)

matfrabunnenfb.blogg.no

28.02.2017 kl.14:23

Det finnes en som heter Vegererian... og noe mer jeg ikke kommer på Bente: /

Jill

02.03.2017 kl.10:56

Hei!

Denne skal jeg teste ut :) Men hva er ketsjap manis? Kan vanlig ketshup brukes?

matfrabunnenfb.blogg.no

03.03.2017 kl.11:09

Søt soyasaus Jill:). Ikke ketshup nei

May-Kristine

04.03.2017 kl.20:12

Hva er best å bruke av hønse og kjøtt buljong?

matfrabunnenfb.blogg.no

05.03.2017 kl.19:01

Det blir like bra May: )

BENTE HELENE ARNTZEN

05.03.2017 kl.13:44

Skall nu prøve meg i morgen på den 😉 så da sender jeg ei tilbakemelding om hvordan den ble🍲.

matfrabunnenfb.blogg.no

05.03.2017 kl.19:00

Da håper jeg du blir fornøyd BENTE HELENE ARNTZEN: )

12.03.2017 kl.16:41

Denne ble ekstremt salt, selv for en saltelsker. Tror jeg prøver saltredusert soyasaus neste gang:)

matfrabunnenfb.blogg.no

12.03.2017 kl.18:52

Det er stor forskjell på soyasauser. Feks japansk er mye saltere enn kinesisk. Grønn kikkoman er minst salt Anonym: )

21.03.2017 kl.21:09

Maizenna... er d den lyse eller mørke man bruker da?

matfrabunnenfb.blogg.no

22.03.2017 kl.03:32

Gul pakke med hvitt innhold Anonym: )

Skriv en ny kommentar





hits