04.02.2017




Denne pizzaen er litt hot. Ønsker du at den skal være mild og barnevennlig så fjern sambal oelek fra pizzasausen på bunnen og cayennepepper i biffkjøttmarinaden.

Pizzabunn:

500 g møllerens pizzamel eller hvetemel etter ønske
1 pk tørrgjær
3-4  dl vann 37 grader
2 ts salt
3 ss solsikkeolje
3 ss oregano
Elt sammen deigen og la heve 30-40 min.
Smør langpannen  med olje og fordel deigen i den. Ha på fyll og stek midt i ovnen på 225 grader i 22-25 minutter.

Marinering biffkjøtt:


250 gram ytrefilet
1 dl nøytral olje
1 ts spisskummin
2 ts paprikapulver
2 ts oregano
1 ts hakket hvitløk eller løkpulver
0.5 ts cayennepepper

Skjær romtemperert biff i strimler. Legg strimlene i marinaden. La trekke 30-60 minutter. Hell så alt i ett dørslag og la renne godt av.

Pizzasaus til å smøre på bunnen:
3 ss crème fraiche
1 ts sambal oelek
Bland sammen og smøre på bunnen.

Slik gjør du:
* Ha ferdig hevet deig i langpannen og kna ut.
* smør på pizzasausen
* legg på ønsket mengde ost
* legg på ca 4-5 never med nachos
* strø over en liten boks med mais  (avrent i dørslag)
* legg på rått avrent biffkjøtt øverst ( det stekes underveis)  
* du kan velge om du vil ha på rødløk før eller etter steking
* stek som angitt ovenfor.
 

Her er pizzaen klar for å gå i ovnen.

Hot saus og hvitløksdressing


Hot saus
70 gram tomatpuré
1 ts sambal oelek
1 ts sukker

Hvitløksdressing
2 dl lettrømme
3 ss majones
1 ts eddik eller lake fra sylteagurk
1 ts sukker
2-4 fedd hvitløk etter ønske.

La sausene trekke en stund i kjøleskapet.

Her er pizzaen klar



Hvis du ønsker å motta nye oppskrifter direkte til din epost, følg oss på Blogloving
https://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar





hits