25.01.2017



Kjøttboller kan man endre krydring på i det uendelige.  Dette er en relativt enkel oppskrift men den har likevel mye smak. Ikke minst passer de til mye forskjellig feks både i suppe og i mos.

Kjøttboller
1 kg karbonadedeig eller kjøttdeig
1 løk
0.5 - 1 dl fløte, farris eller vann
3 ts salt
1 ts pepper
1 ss muskat
2 ss griljermel
2 ss potetmel
2 egg


Mos løken med stavmikser eller finkutte så godt du klarer. Ha det sammen med karbonadedeigen i en bolle. Ha i resten. Elte sammen med hendene og forme små boller. Det er lurt å ha våt hånd og våt skje. Da blir det mye enkerere.   Stek i smør på litt over middels varme. Snu de jevnlig.
Hvis resten av middagen ikke er klar samtidig kan du sette de i ovnen i ildfast form på 100 grader til resten er klart.

 


Hvis du ønsker å motta nye oppskrifter direkte til din epost, følg oss på Blogloving ved å trykke på denne linken..
http://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter

 

5 kommentarer

Hanne Lovise Johnsen

25.01.2017 kl.10:13

de så gode ut!!

matfrabunnenfb.blogg.no

25.01.2017 kl.10:51

Takk Hanne Lovise Johnsen: ). Disse er elsket av hele familien.

Sandra Marie

25.01.2017 kl.11:11

nam! ha en fin dag :)

Susanne

25.02.2017 kl.21:25

Hei! Kan man bytte ut potetmel med maizena og fløte med melk?

matfrabunnenfb.blogg.no

26.02.2017 kl.17:53

Best som de er Susanne men hadde evt droppet maizenna og brukt melk.

Skriv en ny kommentar





hits