24.01.2017



Jeg er utrolig glad i grateng men det blir mest klassiske varianter. Idag fikk jeg imidlertidig en ide til en for meg ny variant.

Kylling & karrigrateng
Nok til en familie på 4 i to dager

400 g kyllingfilet
2 dl makaroni
1 brokkoli
1 liten purre
100 g margarin
2 dl hvetemel
1.2 liter lettmelk
4 egg
3 ts karri
1.5 ts salt
0.5 ts pepper
2 ts sitron
Panko eller griljermel


Smelt smør. Rør raskt inn melet. Hell i melet gradvis mens du visper. Ha i krydder og rør klumpefritt. La putre på middels varme i 7 min.


Sett den til avkjøling.
Kok makaroni etter pakkens anvisning. Sett til side.

Kutt kyllingfilet i små biter og stek i stekepanna med ett lett dryss salt. Sett til side.


Skjær opp purre og surre den lett i litt smør. Sett til side.


Skjær bort mesteparten av stilken på brokkolien og del opp i små biter.


Kakk eggene og ha innholdet i sausen (når sausen er avkjølt) .
Ha i kylling, makaroni og purre.
Bland alt godt.


Ha alt over i en ildfast form og strø over panko eller griljermel.


Stek på nederste rille på 200 grader i 45 min.

I mellomtiden koker du poteter og lager sursøt gulrot.

Sursøt gulrot
4 store gulrøtter
0.5 dl vann
3 ts sukker eller søtning
0.5 dl saft av sitron.

Server gjerne med smeltet smør.
Velbekomme.

9 kommentarer

Hanne Lovise Johnsen

24.01.2017 kl.18:51

å det så godt ut! Jeg hadde kyllinggryte til middag i dag. elsker kylling!

matfrabunnenfb.blogg.no

24.01.2017 kl.18:56

Håper du vil prøve Hanne Lovise Johnsen: ). Takk

Victoria Larsen

24.01.2017 kl.19:05

Ser nydelig ut!! :)

matfrabunnenfb.blogg.no

24.01.2017 kl.19:18

Takk Victoria Larsen: ) Håper du vil prøve

Evelin

24.01.2017 kl.19:20

nam :D

matfrabunnenfb.blogg.no

24.01.2017 kl.20:11

? Evelin:

Lena

28.03.2017 kl.01:47

Sikkert dumt spm,men hvordan lager du sursøt gulrot??🙊🙈Skjønte ikke d på oppskrifta :P

Og hvor stor form bruker du?

matfrabunnenfb.blogg.no

28.03.2017 kl.15:55

Rasper først gulrot og så blander du resten i en kopp og heller over de raspa gulrøttwLena:

matfrabunnenfb.blogg.no

28.03.2017 kl.15:56

Lena: ) En standard typ lasagnform... ca 30×20 vil jeg tippe

Skriv en ny kommentar





hits