04.01.2017



Gryter er kjærkomment å lage.  Det er lite arbeid og det metter mange og lett å like for de fleste. Ikke minst får man brukt masse deilige grønnsaker.


Brun lapskaus
( til en familie i to dager)
Serveres med brød eller flatbrød

700 g høyrygg
80 g smør
1.5 dl hvetemel
1 - 1.2 liter kraft (eller vann + buljongterning)
1 ss soyasaus
(1 ts salt)
1 ts pepper
1 liten kålrot
2 store gulrøtter
En halv sellerirot
En halv persillerot
10 poteter
1 liten purre

Skjær opp romtemperert kjøtt i biter og grønnsaker i terninger. Persillerot og sellerirot skjæres mindre pga de er veldig konsentrert på smak.

 

Smelt smøret i en gryte. Vent til smøret ligger brunt og stille før du har i kjøttet. Stek på sterk varme 1-2 minutter. Hell over melet. Vend rundt hele tiden til du kjenner en brunet lukt (1-2 minutter). Følg senne linken for å se video av hvordan du lager bruning: http://m.matfrabunnenfb.blogg.no/1459951767_hvordan_lage_brun_sau.html               

Hell på kraft/vann. Ha i grønnsakene minus poteter og purre. Gi ett oppkok under omrøring. Ha i smakstilsetninger. La dette småkoke i 30 minutter. Ha nå i poteter og purre. La det småkoke i ytterligere 20 minutter. Ta noen smaksprøver av terningene for å se om det er gjennomkokt.  Server:)

8 kommentarer

Mette

15.02.2017 kl.02:15

Hei :-)

Hvetemelet, kan jeg bar bytte det ut med maizena og lage en jevning ?

Antar det er for at det ikke skal være tynt som suppe....

matfrabunnenfb.blogg.no

15.02.2017 kl.15:55

Da blir det ikke brun lapskaus men lys Mette
Men det kan kan du : ) Maizenna kan ikke brunes. Men som jevning i etterpå

Hege Thorud

03.08.2017 kl.17:29

Det finnes Maizena til brune sauser og gryteretter. Drysses rett i sausen eller gryteretten for jevning☺️

Trine

03.08.2017 kl.18:32

Hei! Når skal kjøttet oppi da? :)

matfrabunnenfb.blogg.no

04.08.2017 kl.00:48

Spørs hvilket kjøtt du vil bruke Trine:

Nybegynner

08.08.2017 kl.16:20

Vis man ikke har høyrygg kan man bruke no annen kjøtt? Evt ska det kokes lenge?🙈

matfrabunnenfb.blogg.no

17.08.2017 kl.21:29

Kan bruke feks ytrefilet og koke 10-15 min Nybegynner: )

Vendla

16.08.2017 kl.11:55

Hei. Kjøtt eller grønnsaksbuljong? Ca hvor mange?

matfrabunnenfb.blogg.no

17.08.2017 kl.21:24

Begge kan brukes. 1 pr 5 dl Vendla:

Skriv en ny kommentar





hits