hits





10.12.2016



Hvem kunne tro det var s enkelt lage en nydelig deilig kebab hjemme hos seg selv? 15 ringen i huset er i "kebabhimmelen". Sitat fra den ellers kritiske jenta: " Mamma, dette smaker utrolig mye bedre enn i kebab sjappa. Kjttet er mye mer saftig og smaksrikt og dressingen er smakfull og ikke kvalm"

Her kommer oppskrift bde p kjtt, dressing og lefse.  Denne er ikke sterk men smaksrik. nsker du den sterk br du bruke mer av det sterke krydderet.

Kjttet:
1 kg karbonadedeig eller kjttdeig
1 kg sideflesk (ta bort svor). Du kan bruke lammekjtt isteden om du vil.
7 ss rause gresk Youghurt
2 ts salt
2 ss lkpulver
1.5 ss provancekrydder
0.5 ts chili
1.5 ts spisskummin
2 ts paprikapulver
0.5 ts pepper
0.5 ts koriander
0.5 ingefr

For lage kjttet trenger man en slik pleggsform.

 

Pleggsformen fikk jeg i gave fra en norsk nettbutikk og den kan du se p eller kjpe fra norsk nettbutikk. Du kommer rett til produktet ved trykke her :

➡     goo.gl/cxyiZ4

Skjr sideflesk i terninger og kjr det til en fin masse med kjkkenmaskin som har kniver.

Bland den sammen med den r kjttdeigen sammen med krydder og gresk yoghurt. Bruk hendene s alt blir godt fordelt.

Tre den medflgende posen ned i pleggsformen. Fyll i kjttet og snurr igjen enden.

Sett p presset og sett i en hy kjele med vann. Sett i steketermometer gjennom hullet p toppen. Vannet skal ikke p noe tidspunkt koke, men ligge rett under kokepunktet p 80-90 grader. Om du har ett ekstra termometer kan du sette det i vannet. Nr kjernetemperaturen p kjttet viser 67 grader kan du ta ut formen og sette i vasken som du har fylt med iskaldt vann.

Sett den i kjleskap og la den st der i 6 timer. Ta den ut av formen.

Skjr den opp i passende biter og stek i panna.

Dressing:
2 dl rmme
2 dl gresk yoghurt
4 ss majones
4 ss ketsjup
2 ts provancekrydder
2 ts sukker
1 ts salt
2 ts lkpulver
0.5 ts spisskummin
0.5 ts chili
0.5 ts Cayenne pepper

Lefser:
6.5 dl mel
2.5 dl farris
2 ss olje
1  ts salt
2 ts bakepulver
Arbeid sammen deigen og la den st 10 minutter. Lag boller. Kjevle ut rundinger med mye mel p bakebordet.

Stek i trr stekepanne p max varme eller p takke. Stikk hull i boblene og snu.

Skjr opp agurk, salat og mais. Fyll lefsene etter nske.

Nyt!

Kjttmengden holder til 3 middager for vr familie p 4. Det du ikke bruker fryser du ned.

Produktet som er brukt kan du igjen se her : ➡ goo.gl/cxyiZ4

Innlegget er skrevet som en takk til nettbutikken som ga meg pleggsformen.

 

Hvis du nsker motta nye oppskrifter direkte til din epost, flg oss p Blogloving ved trykke p denne linken.. 

http://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter

16 kommentarer

John

01.01.2017 kl.19:46

Dette s fortreffelig ut!

Sprs om man m g til innkjp av en pleggsform, men hvor lenge hadde du den i isvann fr du setter den i kjleskapet?

matfrabunnenfb.blogg.no

02.01.2017 kl.17:33

Jeg bare passer p at geadene har gtt nedover John: ). Ca 30-45 min

Tone

05.01.2017 kl.19:12

Har du flere oppskrifter p noe mer lage med pleggsformen eller?? Fikk den i posten i dag :)

matfrabunnenfb.blogg.no

06.01.2017 kl.18:30

Kyllingsylte og sylte (liten form) og kokt skinke ( stor form) Tone: )

Ingvild

21.01.2017 kl.09:21

Hvordan lage kjttet uten pleggsformen? :)

matfrabunnenfb.blogg.no

23.01.2017 kl.15:48

Det vet jeg ikke Ingvild: /

Eva Britt Dahlgren

28.03.2017 kl.18:51

Kom ikke inn p siden for se evt bestille den pleggsformen,noe feil....??😊

matfrabunnenfb.blogg.no

29.03.2017 kl.20:13

Bare 0 prve igjen Eva Britt Dahlgren: )

Siri

03.04.2017 kl.00:36

Hei! Nr du skriver koriander og ingefr, er dette fersk eller krydderversjonen?

matfrabunnenfb.blogg.no

03.04.2017 kl.19:57

Krydder Siri: )

Rita

07.04.2017 kl.21:43

Dette m virkelig prves!! :)

Trur du dette gr fint lage i liten form?

matfrabunnenfb.blogg.no

07.04.2017 kl.22:53

Ja Rita men da fr du ukke plass til hele blandingen. Frys det du ikke fr plass til og bruk neste gang

Mona

11.04.2017 kl.18:06

Nr du skriver at en fryser resten, fryser en da hele kjttklumpen eller m kjttet skjres opp frst?

matfrabunnenfb.blogg.no

11.04.2017 kl.22:37

Kan velge selv Mona:)

Ove

05.08.2017 kl.16:53

Jeg har prvd denne en gang fr med sideflesk. Da fikk jeg en fetthinne rundt kjttet nr jeg tok den ut av formen. Dette fjernet jeg, men det tok nok ogs bort mye av den gode smaken. Fr ikke du det?

matfrabunnenfb.blogg.no

05.08.2017 kl.22:19

Jo. Og jeg tar det bort Ove: )evt krydre mer etter nske

Skriv en ny kommentar