Brente mandler hører julen til. Det er dyrt å kjøpe, men ganske rimelig og mye bedre å lage selv.
Du kan ha de naturell eller smakssette de. Eksempler på smakstilsetning er appelsinskall, kanel, cognac osv.
Grunnoppskrift
250 gram mandler
150 gram sukker
1.5 dl vann
Sånn gjør du:
Finn frem og mål opp det du skal ha.
Ha alt i en gryte og sett på max varme. Bruk f.eks. en tresleiv. Rør hele tiden.
La det koke opp under stadig omrøring. Dette tar 3-5 minutter.
Etter det begynner å koke vil det gå tregere og tregere å røre mens vannet fordamper. Ha tålmodighet.
Så vil du se at det begynner å sukre seg som dette. Fortsett å røre.
Nå skal sukkeret smelte slik at mandlene blir glatte og glaserte.
Når sukkeret har smeltet og de ser ut som dette så ta gryten til side.
Nå kan du gjerne ha i en klatt smør (du må ikke), men dette vil gjøre de enda blankere og lettere å dele opp.
Hell over på ett bakepapir. Om du ikke har smør i mandlene bør du smøre bakepapiret med olje.
Hell blandingen ut og fordel de raskt utover med en gaffel. Nå skal mandlene avkjøles helt før de deles opp og for eksempel haes på tett glass.
Da er det bare å nyte ;)
Hvis du ønsker å motta nye oppskrifter direkte til din epost, følg oss på Blogloving ved å trykke på denne linken..
http://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter
Snefrid rønningen
18.10.2017 kl.20:28
matfrabunnenfb.blogg.no
19.10.2017 kl.00:18
Catrine
19.10.2017 kl.08:49
Og ang smakstilsetning - tar jeg kanel og blander med sukkeret før smelting eller har det oppi med smøret (etter at sukkeret er smeltet)?
Og med cognac - har du prøvd det og når skal det evt i og hvor mye? :)
Liker bloggen din godt!
matfrabunnenfb.blogg.no
19.10.2017 kl.10:19
24.10.2017 kl.21:05
matfrabunnenfb.blogg.no
27.10.2017 kl.18:08