04.12.2016



Innlegget er sponset av Acreto AB, Nordens distributør av Crock-Pot. Crock-Pot er en slowcooker, en kasserolle som lager maten sakte, og som du kan la stå uten tilsyn mens du gjør noe annet. Pass på at den står på et underlag som tåler høy varme.

Dette er en klassisk fransk gryte med mye smak. Hver bit er ren nytelse. Idag har jeg smakt til min egen og den kan jeg bare anbefale på det varmeste.

Med rødvin fra Provence og Languedoc- Roussilions både i gryta og i glasset er du sikret suksess.

Jeg fikk nylig en Crock-Pot på i gave så jeg benyttet den. Da fikk retten syde i 8 timer for maksimal smak.

Oppskrift
700 g høyrygg av storfe
150 g røkt sideflesk
4 store gulrøtter
En kurv champion
2 ss soyasaus
1 ts pepper
1 ts timian
1 ts salt
1 stort laurbærblad
2 dl kraft/ vann( hvis vann 1 buljongterning)
Et fjerdedels glass syltet løk
3 dl rødvin feks Gravillas London vielh Carignal 2012 eller Ch. des Sarrins 2011.

Dette er en crock pot. Om du vil kan du lese mer om den her: http://www.crockpot.no
Den jeg har heter 6 L saute slow cooker Witherspoon duraceramic coating.

Skjær gulrot i tynne stenger og sopp i skiver.

Skjær kjøttet i passende biter.

Du kan velge om du vil brune kjøttet i panne først eller ha det rett i.
Ha alt i Crock-Poten. Ha så i søvløk.
Den ser slik ut

Skru bryteren til venstre på det laveste og den til høyre på 8 timer. Sett på lokket. Nå trenger du ikke røre gryten før den er ferdig.

30 min setter du poteter på koking til potetstappe. Jeg legger link til Tilbehør her i bloggen, så kan du se hvordan jeg lager min :
http://m.matfrabunnenfb.blogg.no/1457508820_potetmos_tanjastappa_.html

Innlegget er skrevet som en takk til Crock-Pot. Dette er en gryte jeg kommer til å benytte meg mye av fremover til mange herlige middager.

 

Hvis du ønsker å motta nye oppskrifter direkte til din epost, følg oss på Blogloving ved å trykke på denne linken.. 

13 kommentarer

Aud Løland

04.12.2016 kl.19:02

Dette så nydelig ut. Hvor får man kjøpt slik gryte, og hva koster den?

matfrabunnenfb.blogg.no

04.12.2016 kl.19:37

Det ligger en link i oppskriften Aud Løland: ) De selges blant annet på Elkjøp og slike steder. Mange typer. Dette er nyeste typen

Marit Aas

04.12.2016 kl.22:28

Brukte den i USA for 25 år siden og kjøpte med meg en hjem. Stor var skuffelsen over at den ikke kunne bukes på "norsk strøm". (Styrken)

matfrabunnenfb.blogg.no

04.12.2016 kl.22:47

Åh så kjedelig Marit Aas: /

Trine

05.12.2016 kl.16:17

Hei ! Så sykt godt ut ! Kan man lage den i vanlig gryte, og isåfall, hva blir forskjellen ? :)

matfrabunnenfb.blogg.no

06.12.2016 kl.01:41

Ja jerngryte går Trine: ). Men da må du røre og passe på så det ikke svir seg eller går tørt

Bjørg

27.12.2016 kl.21:43

Åh, dette er knallgodt!! Vi bruker å steike kjøttet først. I jerngryte inn i steikeovnen på 100 gr.

Line

22.01.2017 kl.08:36

Hvordan er det med alkoholinnhold i denne når den er ferdig, noen anelse...? Har jo lokk på hele tiden, fordamper det vekk likevel?

matfrabunnenfb.blogg.no

23.01.2017 kl.15:47

Alkoholen forsvinner Line: )

Line

23.01.2017 kl.16:56

Helt topp, tok sjansen og det smakte nydelig. Herlig å komme hjem til ferdig middag etter en lang spasertur! Skal hvertfall lage denne flere ganger.

matfrabunnenfb.blogg.no

24.01.2017 kl.08:08

Så utrolig kjekt å høre Line: )

Tove Heidi

14.02.2017 kl.20:42

Dette ser veldig godt ut. Har kun spist dette på restaurant. Hvis dette skal lages i jerngryte, er koketiden også da 8 timer?

matfrabunnenfb.blogg.no

15.02.2017 kl.01:00

Tove Heidi feks 6-7 timer på 130 grader i ovnen. Ta en bit av kjøttet. Når kjøttet er skikkelig mørt er det klart :)

Skriv en ny kommentar





hits