16.10.2016



"Kan du ikke lage noe godt til søndagslunsjen mamma"? Jeg er igrunn ikke så vond å be. Jeg liker å strekke meg langt for at "flokken min" (familien) skal ha det bra.

Idag slumpet jeg til (måler all slumping) å lage en loff som jeg tror jeg kommer til å være evig trofast mot framover. Jakten på den perfekte loffen er nå forbi og det med ingredienser jeg stort sett alltid har i hus. Det er litt lykke.

Luftig loff med sprø skorpe
2 stk store

1 kg hvetemel
6 dl vann
100 g smør eller margarin
1 egg
2 ts salt
1 pose gjær

Ha alt det tørre og egg i en bakebolle. Hell i fingetvarmt vann. Sett igang kjøkkenmaskinen.  Del opp smøret i terninger. Slipp de opp i maskina en etter en. Elt på middels hastighet i 5 min til deigen slipper kantene.

Sett deigen ett lunt sted til heving i 30 minutter.
Smør to brødformer.

Legg deigen på benken og del i to deler.

Ha hver del i hver sin brødform.
Fyll opp kjøkkenvasken med varmt vann (så varmt det blir fra springen). Sett en rist oppå og sett brødene der. Legg ett klede oppå.

La brødene etterheve en time.
Se så mye de har vokst.

Sett ovnen på 275 grader. Ja, det stemmer -275 grader. Brødene skal aller først få ett lite sjokk. Sett en form med vann nederst.
Pensle brødene med varmt vann og ha på valmuefrø. Skjær noen tverrgående snitt med skarp kniv.

Sett de inn på nederste rille i ovnen. Etter 5 minutter skrur du ned temperatur til 210 grader. Stek videre i 30 minutter.

Hvelv de ut på rist. La de avkjøle før du skjærer i de.
Nyt!

22 kommentarer

lisarorvik

16.10.2016 kl.17:50

Dette så kjempe godt ut :) (Har forresten ukens blogg, bli gjerne med)

matfrabunnenfb.blogg.no

16.10.2016 kl.18:11

Takk :) lisarorvik: ). Skal kikke innom

Charlotte

16.10.2016 kl.20:28

Må man bruke kjøkken maskin ?? (Har ikke det) 😩

matfrabunnenfb.blogg.no

16.10.2016 kl.21:13

Nei Charlotte men du må kna den skikkelig om den skal bli luftig. Jeg var uten i 15 år og bakte masse likevel ??

Marianne E. Slettebakk

22.10.2016 kl.12:08

Har kombidampovnen å den har ikkje temp høyere enn 230gr.....korleis gjer eg det då??😳😳

matfrabunnenfb.blogg.no

22.10.2016 kl.13:31

Da bille jeg prøvd å ha den 7-8 min først på det Marianne E. Slettebakk: ). Lykke til

Monica

23.10.2016 kl.18:05

Hellu :) disse har jeg bakt 2 ganger nå og er kjempefornøyd :) Takk for en vellykket oppskrift ☺👍👍

matfrabunnenfb.blogg.no

23.10.2016 kl.18:53

Så kjekt å høre Monica:)). Jeg er selv veldig fornøyd med den

Rikke

25.12.2016 kl.20:52

Kan man bruke fersk gjær?:)

matfrabunnenfb.blogg.no

29.12.2016 kl.17:25

Jada Rikke:

Barbro

27.12.2016 kl.19:03

Hei. Jeg gjorde akkurat som det sto i oppskriften, men det ble bare deig nederst. Di ble ikke stekt 😏

matfrabunnenfb.blogg.no

29.12.2016 kl.17:21

Da trenger den nok 5 -10 min ekstra i din ovn Barbro:). Dette kan variere litt

Anne May

03.01.2017 kl.17:38

Knallgode! Også så luftige da👍🏻 Denne oppskriften skal garantert tas vare på😉

matfrabunnenfb.blogg.no

03.01.2017 kl.17:52

Herlig å hørr Anne May: )

Anitra

04.03.2017 kl.08:34

Heia.

Har veldig lyst å prøve denne oppskrifta. men skjønner ikke helt hvor lenge den skal stå i ovnen på 275 grader?

Når du tar den nederst regner eg med at du tar ut den forma du har nederst me vann i ?

Forstod alt utenom det i bunn med steking osv.

matfrabunnenfb.blogg.no

04.03.2017 kl.18:55

5 min på 275 og så skrur du ned Anitra: ). La loffen stå i ovnen hele tiden. Vannet skal stå i bunnen hele tiden

Else Marie Bruun

27.04.2017 kl.13:15

Flotteste loff jeg noen gang har laget 😄

matfrabunnenfb.blogg.no

27.04.2017 kl.21:15

Så koselig å høre Marie Bruun: )

Annette Pettersen

13.05.2017 kl.18:07

Hvor mye rommer brødformene du bruker til loffen? 😊

matfrabunnenfb.blogg.no

14.05.2017 kl.01:28

Det er 1.5 l former Annette Pettersen: )

Morten

16.05.2017 kl.17:40

Hvordan er disse å heve over natta i form?

Tenkte å lage fersk loff til 17.Maifrokosten i morgen men rekker ikke å gjøre alt på morgenen.

Går kanskje greit om jeg halverer gjæren og setter de i kjøleskap med kjøkkenhåndkle over. Bør de være pakket i plast i tillegg for ikke å bli tørre?

matfrabunnenfb.blogg.no

17.05.2017 kl.18:31

Så denne litt for sent Morten: /. Beklager

Skriv en ny kommentar





hits