14.10.2016



Alt man trenger er ett høyt og deilig sukkerbrød for å lage en flott kake.

Denne er tilsatt 3 ss kakao for en sjokoladekake variant. 

Denne er til vanlige kaker som bløtkake og marsipankake.

Høyt sukkerbrød :
5 egg
4 dl sukker
2 dl potetmel
2 dl hvetemel...
1 ss eddik 7 % blank
2 ss vann
2 ts bakepulver
(Evt 3 ss kakao)

Lag eggedosis. Ha så i eddik og vann 
Tilsett det tørre og visp forsiktig eller vend inn. Bruk 26 cm rund form.
Sett nederst i ovnen på 185 grader i 35-40  minutt. Den er ikke klar før den har gått opp på midten.

Deles i 3. Dynk delene godt. Jeg foretrekker eplejuice på bløtkake og melk på sjokoladekake.

17 kommentarer

lisarorvik

14.10.2016 kl.20:03

Dette så godt ut :)

matfrabunnenfb.blogg.no

14.10.2016 kl.20:07

Takk lisarorvik: ) Kanskje du vil prøve?

Irene

15.10.2016 kl.19:15

Hei hei :D Lurte på hvorfor brukes det eddik i sukkerbrødet her? Hva effekt har eddikken i kaka? Jeg har aldrig brukt det eller hørt/lest om eddik i sukkerbrød før og tenker at det frister ikke å bruke for redd den setter smak i kaka.... så vert interessant å høre om den edikkbruken her :D FLOTTE sukkerbrød vertfall :D ha en fin kveld :D

matfrabunnenfb.blogg.no

15.10.2016 kl.22:37

Det er både positivt for både heving og smak Irene: ). Mange har smakt den og brukt den og er superfornøyd :))

Erna Marie Nilsen

05.12.2016 kl.11:00

Hei.

Kan kaka taes ut ovnen med en gang den er ferdig? Snur du kakeformen opp ned på rist når den taes ut av ovn?

matfrabunnenfb.blogg.no

05.12.2016 kl.13:50

Snur ikke opp ned Erna Marie Nilsen: ). Jeg lar den stå med åpen dør littegrann.

Signe Torvund

18.12.2016 kl.22:58

Hva er fiberhusk?

matfrabunnenfb.blogg.no

21.12.2016 kl.17:03

Skallet av linfrø Signe Torvund:

15.01.2017 kl.15:20

Prøvde denne oppskrifta.Fikk et hardt lag på toppen.Er det for mye sukker i den?

matfrabunnenfb.blogg.no

15.01.2017 kl.16:36

Kanskje prøve å skru ned varmen? Ellers vet jeg noen også halverte sukkeret og at den ble bra likevel

May Nygård

07.02.2017 kl.19:15

Bakte den til min bursdag i januar...og den ble perfekt,så den blir bakt her til helga også, Takk Tanja for en herlig oppskrift👍🏼😀🌹

matfrabunnenfb.blogg.no

08.02.2017 kl.08:01

May Nygård: Så bra at du likte den :) Tusen takk for tilbakemelding:)

13.05.2017 kl.11:04

Denne gikk fint å lage glutenfri også, bytta hvetemel med fin kakemiks.

matfrabunnenfb.blogg.no

14.05.2017 kl.01:29

Kan bruke bare også potetmel men da må du steke 10-15 min lenger :)

Helene

29.05.2017 kl.11:13

Skal forma smøres? Eller ha bakepapir i bunn?😊

matfrabunnenfb.blogg.no

30.05.2017 kl.01:51

Smøres Helene:

Inger Johanne Storaker

05.06.2017 kl.21:44

Dette er den beste oppskrift jeg har brukt på sukkerbrød ,høy og flott ,litt hard skorpe oppå ,men tok en kniv og det løsnet lett av ☺ Neste gang tar jeg litt mindre sukker i....

matfrabunnenfb.blogg.no

05.06.2017 kl.23:33

Så koselig å hørr Inger Johanne Storaker: ). Jeg bruker bare å snu den opp ned

Skriv en ny kommentar





hits