09.10.2016



Fiskepinner er mye bedre å lage selv. Jeg foretrekker å lage av ren fisk enten hyse eller torsk. Idag tok jeg med 9 åringen på matlagingen. De syns jo det er moro å dyppe og grise lutt. Slik går jeg frem for å få perfekte fiskepinner som er sprø inni og hvor fisken er perfekt flaket inni.

Jeg beregner 6-800 gram på vår familie på 4.
Tin fisken om den er frossen. Klapp den tørr. Strø over grovsalt på ene siden etter fisken er tint. La fisken ligge med dette i 20 minutter. Skyll av og klapp fisken tørr. Grunnen til at jeg salter den slik er at den blir fastere i fisken og da detter den ikke så lett fra hverandre.
Salt fisken lett på begge sider. Sett fram skåler med mel, egg og panko. Panko får du kjøpt på innvandrerbutikker og velassorterte butikker.

Dypp fisken først på begge sider i egg

Dypp fisken så i mel

Dypp deretter fisken i egg igjen

Dypp til slutt i panko

Ha olje i en stekepanne og sett på max. Såpass at det er ca 1 cm i høyden med olje.  Hos meg er max 9. Jeg foretrekker solsikkeolje men du kan bruke raps eller frityr. Vær helt sikker på at oljen har blitt skikkelig varm før du har i fiskepinner. Hold hånda over så kjenner du varmen. Stek 1 min. Skru ned til 7. Stek ett minutt til. Snu igjen. Stek 1 min til og snu en siste gang og stek ett minutt til. Ha en rist stående klar som er dobbeldekt med kjøkkenpapir. Legg fiskepinnene der og la de ligge i 2-3 minutter før servering. 

9 kommentarer

elisebr

09.10.2016 kl.19:03

Så godt det så ut! :)

matfrabunnenfb.blogg.no

09.10.2016 kl.22:25

Håper du prøver elisebr: )

Henriette

09.10.2016 kl.23:07

Morsomt akkurat sånn jeg lager også. :)

matfrabunnenfb.blogg.no

10.10.2016 kl.13:55

Så herlig da Henriette: ). Da vet jo du at det blir kjempegodt:)

Ingvild

14.03.2017 kl.10:33

Kan eg bruke noe annet en panko?? Kan eg bruke griljermel ?

matfrabunnenfb.blogg.no

15.03.2017 kl.10:18

Panko eller knust kavring eller knekkebrød er best Ingvild: )Griljermel kan bli litt soggy

Anne Gro

03.05.2017 kl.11:39

Hei, har alltid lurt på om egg kan erstattes med noe? Når jeg gjør dette med kylling - bruker griljermel der så er de fuktige nok til at det klistrer..

På forhånd takk

matfrabunnenfb.blogg.no

03.05.2017 kl.13:39

Smør eller olje kanskje Anne Gro?

Guri

03.05.2017 kl.19:36

Hvordan er disse å fryse? (Gitt at jeg bruker fersk fisk selvsagt..)

matfrabunnenfb.blogg.no

04.05.2017 kl.23:35

Det har jeg faktisk ikke prøvd Guri: )

Skriv en ny kommentar





hits