hits





03.10.2016



Hvem liker vel ikke en god bretagnesaus? Å hva er vel bedre enn å lage en gryte basert på den ideen?
Slik ble dagens gryte

Bretagnegryte med kylling
Marinade:
500 g kyllingfilet
1 ss paprikapulver
1ss løkpulver eller hvitløkspulver
1 ts salt
1 ts pepper
0.5 dl solsikkeolje
Rør sammen og la trekke 20 min.

Sausen:
1 liten løk
1 stor tomat
1 stor rød paprika
Stek i gryte med 2 ss smør i 15 min på middels varme. Rør iblant. Bruk tilslutt stavmikser og lag en klumpefri jevning.
Tilsett
3 ss mel
1 ss paprikapulver
1 ss løkpulver
1 ss estragon
1 ss sitron
1 ts salt
3-4 fedd hvitløk om ønskelig
3 dl vann
4 dl fløte
4 ss crème fraiche 
La dette putre på litt under middels varme.
Stek kyllingen i stekepanne med all marinaden. Ha alt oppi gryta inkl stekeskyen.
Tilsett en halv pose blomkål eller brokkoli blanding.  La gryten putre 7 min før servering.

Server med ris, pasta eller poteter.

6 kommentarer

blyfri

03.10.2016 kl.20:33

Fint oppskrift :)

matfrabunnenfb.blogg.no

04.10.2016 kl.18:12

Takk blyfri: )

Nils

18.02.2017 kl.21:25

Ser jo ut som det er erter i denne retten men det str ikke erter i oppskriften ?

matfrabunnenfb.blogg.no

18.02.2017 kl.22:55

Nils: I grnnsaksblandingen som er brukt her var det erter i... Men det er ikke viktig for retten :)

Charlotte

17.04.2017 kl.22:29

Hvor mange porsjoner er denne oppskriften beregnet til?

matfrabunnenfb.blogg.no

17.04.2017 kl.22:45

Til familie p 4-5 Charlotte: )

Skriv en ny kommentar