02.10.2016




 

Ertestuing:

Jeg lager alltid kjempestor porsjon ertestuing for nedfrysing i posjoner.
Det er så lettvint og herlig å bare ta opp når man trenger det. Ett deilig og tradisjonelt tilbehør.

Legg 4 pk tørrerter i vann over natten med 1 ss salt. ( jeg bruker 15 liters gryte) Dagen etter tømmer du ut vannet og har i nytt vann. Sett på koking. Jeg tar ut de hvite skallene etterhvert som de flyter opp men det er en smakssak. La det småkoke 2 timer med lokk. La den så småkoke i 45 min uten lokk slik at den tykner. Rør av og til så den ikke brenner seg fast. Mot slutten tilsetter du 300 gram smør, 4 ss sukker og 1 ss salt. For en magrere variant kan du redusere på smøret, men denne blir iallefall kjempegod.

Dette holder til 7-10 nedbrysbare porsjoner for en familie på 4. Det kommer litt an på hvor mye ertestuing dere spiser.

 

Hvis du ønsker å motta nye oppskrifter direkte til din epost, følg oss på Blogloving ved å trykke på 
denne linken..
http://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-
14744499/?referrer_context=autocomplete_enter

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar





hits