06.09.2016



POTETBALL

 



 

Her trekker de og er klare (gått opp til overflaten),

 





Ypperlig å fryse

Helt nydelig å steke dagen etter 

Potetball er kjent og kjær tradisjonsmat for mange deler av landet. Den blir laget litt forskjellig fra sted til sted og navnet kan også variere. Noen sier komle og kompe feks. Min måte er måten jeg er kjent med fra Sunnmøre,nærmere bestemt Stranda kommune.

Potetball

Det er vanskelig å gi oppskrift på det pga det varierer på vannmengde i poteter og hvor mye skrell det er.
Men idag brukte jeg følgende
2 kg rå asterix poteter
1 kg kokte poteter
(Veid før skrelling)
7 dl byggmel
12 ss hv.mel
1 1/2 ss salt
Fleskebit/dott

Skrell potetene. Kok 1/3 av potetene i 25 min. Riv de rå potetene med rivgjern eller bruk kjøkkenmaskin som har slikt utstyr. Jeg kjører massen av kokte og revne poteter med en stavmikser. Ha i byggmel, hvetemel og salt.
Form de med våte hender og putt inni en  bit med stekt sideflesk eller en mørbit. Trekk  de i en times tid i kraft av svineknoke. ( den koker jeg i forkant i 3 timer) De er ferdig når de flyter opp.

Servert med stekt flesk,vossakorv, kålrabistappe og svineknoke. Mange bruker kokte poteter til men det gjør ikke jeg .

Elsker potetball, men i morgen kmr det beste som er stekt potetball..mmhmm.. Nb lager stor posjon og da fryser jeg også ned.
                      Tanja


Hvis du ønsker å motta nye oppskrifter direkte til din epost, følg oss på Blogloving ved å trykke på denne linken
https://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter&fref=gc&dti=418811681553537

11 kommentarer

Simona Juseviciute

06.09.2016 kl.18:03

namnam! Ser godt ut

matfrabunnenfb.blogg.no

06.09.2016 kl.18:07

En av mine absolutte faboritter Simona Juseviciute: )

Åse Ribe

06.09.2016 kl.18:46

Det er også min favoritt,men kan man fryse ned raspeballer el potetball som du kaller de?

matfrabunnenfb.blogg.no

06.09.2016 kl.18:51

Jeg fryser alltid Åse Ribe: ). Hvis jeg skal dele i 3 og steke opp fryser jeg de bare vanlig. Vil jeg ha den som første dagen fryser jeg i krafta

johannes

31.08.2017 kl.22:51

blir vel det samme med komle då, bare uten"dåtten"?

matfrabunnenfb.blogg.no

31.08.2017 kl.23:00

Tror det er forskjeller mht melet johannes:?

Johanne Eline Driveklepp

14.09.2017 kl.13:54

Dette er en favoritt hos oss. Flyttet fra Volda på Sunnmøre og til Alta i Finnmark i 1957. Skulle vi ha et festlig lag så var det alltid raspaball på menyen. Mamma brukte bare hvetemel da det ikke var å oppdrive byggmel i Alta. Etter hvert laget vi våres egen vri på retten. Vi brukte kokt reinskjøtt sammen med avkokt kålrabi, poteter og løkfett. Alle mine etterkommere er veldig glad i denne retten og det er festmat hos oss.

matfrabunnenfb.blogg.no

14.09.2017 kl.13:57

Så koselig historie Johanne Eline Driveklepp: ). TAKK for at du delte den

Oddhild Stavseng

15.09.2017 kl.17:24

Dette er ekte god Sunnmørsballoppskrift ! Lurer på å prøve potetballmelet fra Stangeland siden det er mindre arbeid for vond rygg !

matfrabunnenfb.blogg.no

16.09.2017 kl.13:19

Har prøvd melet Oddhild Stavseng og det er slett ikke verst og kan fungere om helsen svikter :)
MEN hjemmelaget er selvsagt best:)

Ann-Margrethe

19.09.2017 kl.17:07

Lager potetball for første gang i dag. Har ikkje smakt d heller. Skal ferdig kokt ball være fast og på en måte tørr inni, eller litt klisset? Mine virker litt klissete, men har kanskje hatt for løs deig? Ikkje enkelt når man ikkje har erfaring med dette. 😑

matfrabunnenfb.blogg.no

20.09.2017 kl.16:57

Skal være litt klissete Ann men også litt fast. Er den tørr i midten har dem ikke trekt lenge nok

Skriv en ny kommentar





hits