16.08.2016



Det er fint å kunne fryse ned niste-brød som man kan ta opp og lage en ekstra god nistepakke av. Det ser litt mer fristende ut enn vanlige brødskiver.

Niste-brød (24stk)

1 kg hvetemel
450 gram grovt sammalt
350 gram fint sammalt
1-3 ts salt etter ønske
1 pk tørrgjær
1 dl olje
11 dl vann
Pynt: solsikkefrø, sesamfrø, linfrø
(Ikke mel til utbaking)

Ha det tørre i en bakebolle. Ha i olje og fingertemperert vann (38 grader). Kjør deigen smidig og glatt med kjøkkenmaskin. La heve under klede i 45 min. Kjevle ut 2 leiver på ca 40×25 cm.  Del hver leiv først på langs og så i 6 på hver leiv slik at du får 24 emner. La etterheve i 30 minutter. Pensle med egg og ha på strø. Stekes midt i ovnen på 225 grader i 13 minutter.
Velbekomme.   

22 kommentarer

lisarorvik

16.08.2016 kl.15:12

Dette så godt ut :)

matfrabunnenfb.blogg.no

16.08.2016 kl.15:45

Tusen takk lisarorvik: ). Nå har høsten kommet og det vil komme flere nye oppskrifter framover

HAnne slettvold

16.08.2016 kl.20:35

Straks I ovnen nå😀

matfrabunnenfb.blogg.no

16.08.2016 kl.21:11

Håper du blir fornøyd HAnne slettvold: )

Christine

22.08.2016 kl.12:33

Hvor mye gjær skal brukes i denne oppskriften hvis jeg skal bruke langtidsheving?

matfrabunnenfb.blogg.no

23.08.2016 kl.13:39

Halv mengde Christine:

Inger

24.08.2016 kl.15:48

Stekt for første, men absolutt ikke siste gang, idag. Kjempegode :)

matfrabunnenfb.blogg.no

24.08.2016 kl.17:51

Så herlug å høre Inger: )

Hanna Lysjø

01.10.2016 kl.17:18

Lagde de for første gang ,men blir ikke den siste gangen,så enkle å lage

matfrabunnenfb.blogg.no

02.10.2016 kl.12:24

Herlig Hanna Lysjø:)

Nedzada

01.11.2016 kl.23:11

Ser kjempegode ut, skal testes i morgon. Bare et lite dumt spørsmål fra meg: Det med kjevling, må eg ha inn med teskje ☺️Dele deigen i to, kjevle kvar eller??Slik eg leser skal ein få 24 brød av dette.... Kjevler eg to leivar får eg 48?? Litt teit spørsmål, kanskje ☺️

matfrabunnenfb.blogg.no

01.11.2016 kl.23:36

Del deig i to. Kjevle så hver del og del inn i biter Nedzada:)

16.11.2016 kl.15:33

Hei! når nan har delt opp leiven på langs å så i 6....ska nan rull å form da?

matfrabunnenfb.blogg.no

16.11.2016 kl.16:09

Klappes til Anonym: )

Marthe

21.07.2017 kl.22:10

Såg veldig gode ut. Men eit lite spørsmål ; når man har delt dei opp i bitar, kan dei ligga inntil kvarandre når dei steike, eller skal ein legge eit og eit på eit steikebrett? :)

matfrabunnenfb.blogg.no

22.07.2017 kl.19:49

Stekebrett Marthe:)

Marthe

23.07.2017 kl.00:01

Takk for svar :) Då blir dei prøvd ut til frukost i

Mårra :)

matfrabunnenfb.blogg.no

23.07.2017 kl.19:00

Herlig Marthe: )

02.08.2017 kl.14:44

Hei. Jeg lurer på ved mange oppskrifter om varmluft:vanlig stekeovn. Er regelen ved 2 brett at en steker ett og ett brett? Eller kan man ha i begge to samtidig ved varmluft? Og blir temp og steketid annerledes ved å bruke varmluft? Takker for svar

matfrabunnenfb.blogg.no

03.08.2017 kl.23:44

Anonym: Ved varmluft kan du steke 2 brett samtidig. Bør gå ned 10 g på temperaturen, men steketiden pleier å være den samme :)

Anonym

09.10.2017 kl.22:21

Kan man bytte ut vanlig hvetemel med noe annet som er grovere?

matfrabunnenfb.blogg.no

10.10.2017 kl.00:23

Det har jeg ikke prøvd. Jeg syns god bakst også bør ha hvetemel Anonym: )

Skriv en ny kommentar





hits