05.06.2016



Viltgryte

100  g smør
1.5 dl hvetemel
8 dl vann
4 dl crème fraiche
1.5 dl fløte
1 dl rødvin (brukte jacobs creek)
700 g viltkjøtt
300 g bacon
1 løk
1/2 purre
1 kurv sopp
8 skiver fløtemysost
1 ts dijonsennep
2 stk kjøttbuljong
2 ts salt (eller smak til)
2 ts pepper (eller smak til)

Smelt smør i en gryte og ha i mel. Rør hele tiden med tresleiv til dette er helt brunt. Tilsett vannet og kjøttbuljong.. La dette putre mens du rører iblant.

Skjær opp kjøtt. Jeg brukte rester av steik. Har du ikke rester kan du bruke skav som du steker eller la kokekjøtt putre i sausen ett par timer.

Skjær opp purre og løk.
Ha løk og purre i en liten gryte med 2 ss smør. Surr dette blankt og mykt. Tilsett 1 dl rødvin og la det småkoke i 5 minutter. Ha det så over i sausen.

Kok nå ønsket mengde ris på lavesre varme.

Skjær opp soppen
Stek bacon sprøtt og la renne av på kjøkkenpapir. Hell ut fettet i vasken og ha i soppen og stek den på hard varme i ca 1 minutt.

Når sausen har kokt i ca 20-25 min så tilsetter du creme fraiche,fløte,fløtemysost,dijonsennep,salt,pepper,viltkjøtt og bacon. La dette putre i 5-10 minutter. Rett før servering tilsettes soppen.

Server gjerne med brokkoli eller rosenkål.


Tanja

6 kommentarer

Emma Olsen

05.06.2016 kl.19:11

Nammm, må testes :D

matfrabunnenfb.blogg.no

05.06.2016 kl.21:18

Så bra du ble fristet Emma Olsen: )

Terese

09.02.2017 kl.22:07

Hei va hvilket kjøtt bruker du ... e har en mann som jakter en del .. så vi har en del rådyr kjøtt du har ikke noen råd får dette oppskrifter .. jeg har brukt den del fra trines matblogg men nå vill vi prøve litt Anna så vill lage en del av ditt son står på tur

matfrabunnenfb.blogg.no

10.02.2017 kl.04:58

Her har jeg brukt elg Terese: ). Du kan bruke rådyr. Har forøvrig to fantastiske oppskrifter på spesifikt rådyr under middag vilt??

Heidi Sortnes

12.10.2017 kl.19:40

Passer vel med hjemmelaget potetstappe også her vil jeg tro 😊

matfrabunnenfb.blogg.no

13.10.2017 kl.17:17

Åh absolutt Heidi Sortnes: )

Skriv en ny kommentar





hits