10.05.2016



Svineknoke med rotmos og poteter

1 svineknoke
Legg knoken i en gryte med vann. La den småkoke til kjøttet løsner fra beina. Dette tar 2.5-3 timer. Ta ut og avkjøl litt før du rengjør den for skinn og fett.
Tips: Kraften fra kokevannet kan du bruke dagen etter feks til ertesuppe,kjøttsuppe, lapskaus og koke potetball i osv. Den kan også fryses for senere bruk.
Rester av kjøtt kan brukes i feks suppe, lapskaus, til potetball, pytt i panne osv. Kan også fryses.

Rotmos
1 kålrot
2 store gulrøtter
2 poteter
1-2 dl fløte
50 g smør
Salt pepper og muskat
Skjær bort skallet fra kålroten.  Skrell potet og gulrot. Skjær alt i tynne skiver. Kok til der er mørt. Er skivene tynne tar det 30-35 minutter. Stamp den med smør og ha så i fløte mens du stamper videre. Smak til med salt pepper og muskat.

Tips: Ønsker du en magrere variant kan du kutte ut smør og fløte og ha i kraft fra kokevannet. Du kan også ha i litt melk om du ønsker å runde av smaken.

Kok poteter til de er møre.
Kan serveres med smeltet smør om ønskelig, gjerne med fersk gressløk i.

2 kommentarer

Pernille

10.05.2016 kl.17:57

Mmm, det så veldig godt ut :)

matfrabunnenfb.blogg.no

10.05.2016 kl.20:16

Takk Pernille:

Skriv en ny kommentar





hits