hits





05.05.2016



Sjelden har jeg vært så fornøyd totalt med en egenkomponert oppskrift. Disse tar nesten ikke tid å lage og var utrolig gode. Anbefales på det varmeste.

Hevefrie fylte tebriks
1 kg pizzamel
200 g smør
6 dl kefir
1 pk gjær
3 ts salt
4 ts oregano
1 ts basilikum
0.5 ts timian
2 ts natron
2 ts sukker
Cheddar, mozarella, salami maldonsalt og urter. Egg til pensling.

NB Skal du doble deigen så IKKE doble gjæren. Jeg prøvde og satt lenge med ettersmak av gjær.

Sett ovnen på 225 grader. Ha alt det tørre i en bolle. Smelt smøret. Ha i kefir. Rør rundt til det er ca 38 grader. Ha væsken i bakebollen. Kjør kjøkkenmaskin på middels hastighet i 5 min. Legg deigen på benken. Kjevle den slik

Legg på fyll slik. Det til høyre er basilikumblader og rosmarin

Brett begge kantene mot midten. Først den med ost og så den med urter

Nå kjevler du FORSIKTIG over  og lukker kantene.

Del opp i biter.

Pensle med egg og ha på maldonsalt. Legg på mozarellaost og urter etter ønske.  Her har jeg brukt timian.

Sett de i ovnen i midten og stek i 16 min.

Avkjøl på rist.

Info:Hvorfor pizzamel og ikke vanlig? 

Det er mest stivelse og protein i melet lengst inne i kornet, kjernemel, og det har mye sterkt gluten. Det er glutenet som gjør deigen tøyelig, jo mer gluten desto mer tøyelighet. Og pga all stivelsen blir deigen luftig under steking da stivelsen trekker til seg fuktigheten i ovnen. 

Utmalingsgrad dvs. hvor mye av kornet som er i melet med skall. 

Tipo 0  = 65% 

Tipo 00 = 55% 

Siktet hvetemel = 78 % , inneholder mer skalldeler enn Tipo 0 og Tipo 00

Da er det bare å nyte applausen fra familie og venner

 

Tanja

94 kommentarer

Gunn

05.05.2016 kl.15:08

Disse skal prøves imorgen når jeg får vært i butikken. Så veldig gode ut👍😀

matfrabunnenfb.blogg.no

05.05.2016 kl.15:49

Herlig Gunn:). Håper du blir fornøyd

Cecilie

05.05.2016 kl.16:10

Så kjempe gode ut... må testes 😁

matfrabunnenfb.blogg.no

05.05.2016 kl.16:22

Herlig Cecilie: )

Karen

06.05.2016 kl.11:19

Hei! Ka er pizzamjøl og kor finn eg det? :)

matfrabunnenfb.blogg.no

06.05.2016 kl.21:29

Selges overalt Karen: ). Kjøper mitt på kiwi. Fantastisk mel

Ana

07.05.2016 kl.22:14

Har laga de....kjøpt pizzamel tipo 0. Men de var ikke hvite som dine, grov farge. Hvilken pizza mel brukte du?

matfrabunnenfb.blogg.no

10.05.2016 kl.20:18

Det finnes flere typer Ana: ). Kan bruke alle tipo 0. Jeg bruker møllerens

Tine

09.05.2016 kl.12:26

Har du prøvd å fryse disse og ta de opp igjen?

Kunne godt tenke meg å lage en haug av disse i fryseren ;) Ser veldig gode ut!

matfrabunnenfb.blogg.no

10.05.2016 kl.20:18

Jepo Tine: ). Funket kjempefint

Anke

11.05.2016 kl.08:12

Jeg har ikke kjøkkenmaskin, går det an å kjøre den i foodprocessor? eller bare for hånd kanskje?

matfrabunnenfb.blogg.no

11.05.2016 kl.10:23

Brukre hender før jeg fikk maskin Anke: )

Helene Furenes

14.05.2016 kl.15:31

Hei.....Hvor mange Twbriks fikk du. ? Kan dette serveres som hovedrett til 8 stk. Sammen med kaffe og Gullrotkake? Hilsen Helene

matfrabunnenfb.blogg.no

17.05.2016 kl.20:27

Antall kommer an på størrelsen. Jeg fikk de du ser på brettet Helene Furenes: )

Line

24.05.2016 kl.15:41

Måtte jo prøve siden di så så gode ut. Men di hevet nesten ikke og all osten rant ut 😯 Hva har jeg gjort feil?

matfrabunnenfb.blogg.no

24.05.2016 kl.19:14

Da kjevlet du for mye over til slutt Line: ). Har sett på selve gruppa at noen gjorde det. Bare helt lett en gang fram og tilbake

Tonje

26.05.2016 kl.10:28

Jeg skal prøve disse i melkefri (pga allergi), og litt grovere variant i dag. Så får vi se hvordan det går. :)

matfrabunnenfb.blogg.no

28.05.2016 kl.04:53

Tonje: Håper de blir like bra :) Gi gjerne en tilbakemelding :D

Laila

31.05.2016 kl.20:39

Hei kan jeg bruke kesam i stedet for kefir?

matfrabunnenfb.blogg.no

03.06.2016 kl.18:48

Det har jeg ikke prøvd Laila men det fungerer sannsynligvis

Sølvi A Sørdahl

17.06.2016 kl.13:52

Bakte disse for litt siden og la resten i fryseren. De blir altfor salte med salt oppå og salami og ost inni. Neste gang blir det skinke inni eller ikke noe salt oppå. Ellers var deigen veldig god å jobbe med.

matfrabunnenfb.blogg.no

18.06.2016 kl.22:15

Det er bare å tilpasse etter egen smak Sølvi A Sørdahl: )

18.06.2016 kl.11:16

Hvor kjøper du pizzamelet ?

matfrabunnenfb.blogg.no

18.06.2016 kl.22:14

Kiwi meny og coop Anonym: )

Mona

26.06.2016 kl.20:45

Bruker du tørrgjær?

matfrabunnenfb.blogg.no

02.07.2016 kl.18:26

Ja Mona:

25.07.2016 kl.18:30

Må man bruker pizza mel eller kan man heller bruke vanlig mel?

matfrabunnenfb.blogg.no

25.07.2016 kl.21:20

De blir mye lyftigere med pizzamel Anonym:

29.07.2016 kl.13:14

Går det greit å bruke kulturmelk tror du??

matfrabunnenfb.blogg.no

02.08.2016 kl.23:29

Ja Anonym: )

Kathrine

12.08.2016 kl.12:37

Hvilken salami brukte du og kan man bruke noe annet en salami?:-) tips ?:-)

matfrabunnenfb.blogg.no

13.08.2016 kl.03:39

Brukte first price salami Kathrine:). Skinke, taco og Pizza fyll er feks også godt

Ingebjørg

15.08.2016 kl.12:21

Fabelaktig oppskrift! Har bakt med denne deigen SÅ mange gongar i sommar. Super mat å ha med i ferieparkar, på fjellet m.m. Kjapp å lage og slepp den kjedelige ventinga på heving! Eg har laga med både pizzafyll,salami, pølse, paprika og skinke! Kun fantasien setter stopper når det kjem til fyll! :D

matfrabunnenfb.blogg.no

15.08.2016 kl.14:40

Så utrolig koselig å høre at du er fornøyd Ingebjørg: )

camilla

26.08.2016 kl.11:07

Hvordan ost bruker du inni?

matfrabunnenfb.blogg.no

26.08.2016 kl.14:14

Oransje/gul cheddar camilla: )

10.09.2016 kl.09:07

Noen som har bakt disse med jyttemel eller annet gkutenfritt mel?

matfrabunnenfb.blogg.no

10.09.2016 kl.16:19

Ikke som jrg vet om Anonym:

Kathrine

24.09.2016 kl.23:35

Fantastisk gode te briks. Bakte de i dag og ble en suksess i familien. Skjønte ikke helt brettinga -det ble enten ost eller salami. Men "juksa" det til så ble bra 👍Skal garantert bake igjen 😊

matfrabunnenfb.blogg.no

24.09.2016 kl.23:48

Så koselig å høre Kathrine:). Brett først fra venstre mot midten. Så fra høyre over den venstre:)

Anonyn

28.09.2016 kl.22:46

Hvilket smør bruker du?

matfrabunnenfb.blogg.no

29.09.2016 kl.13:45

Du kan velge det smøret du vil eller margarin Anonyn:

Liv

02.10.2016 kl.10:30

Hei. Har allerede laget tebrinks med kanel og sukker i dag og tenkte og lage disse i dag. Men jeg har ikke pizzamel. Og det er søndag så jeg vet ikkje om jeg får tak i. Er det helt krise og bruke vanlig mel?

matfrabunnenfb.blogg.no

02.10.2016 kl.12:24

De blir ikke så luftige da Liv:

Lill Anita

11.10.2016 kl.20:44

Noe så deilig... 😀

Det beste je har smakt på lenge...

Åsså så lett deigen var å jobbe med...

Tusen takk for knall fin oppskrift😉

matfrabunnenfb.blogg.no

11.10.2016 kl.20:58

Så koselig at du ble fornøyd Lill Anita: )

Camilla

12.10.2016 kl.02:22

Har du oregano og timian i bollen med det tørre først? :-)

matfrabunnenfb.blogg.no

12.10.2016 kl.06:17

Nei Camilla: ). Men du kan om du vil. Bruker å gjøre det med pizza

Camilla

12.10.2016 kl.22:20

Tusen takk for svar :D Men når elle kor skal jeg ha oppi oregano? Lagde disse nettopp, men hos meg smelta all osten ut :( så satt ikke igjen med så mye smak i tebriksene :-( Noen tips? :-) Må prøve igjen!

matfrabunnenfb.blogg.no

13.10.2016 kl.00:19

Oregano strør du på eller har i deigen. Jeg foretrekker timian. Hvis osten smeltet bort tror jeg ikke du brukte cheddar Camilla?

matfrabunnenfb.blogg.no

13.10.2016 kl.07:45

Beklager Camilla. Tenkte litt feil her. Oregano skal i deigen.

Marianne

13.10.2016 kl.11:17

Noen erfaring med å lage disse glutenfri? Evnt hvilket mel det er best å bruke

matfrabunnenfb.blogg.no

13.10.2016 kl.13:29

Kikk på facebookgruppen Marianne: )Den med 91 000 medlemmer. Så at noen la ut det igår

Camilla

13.10.2016 kl.12:53

Så kun oregano skal brukes i deigen? Timian strør eg på før de skal i ovnen?

Jo brukte den cheddar osten :/ men den firkanta lille pakken da

Beklager litt mas,men hadde vært kjekt å fått disse skikkelig til! :-D

matfrabunnenfb.blogg.no

13.10.2016 kl.13:27

Stmmer Camilla: )

Sakkosekk

19.11.2016 kl.00:18

Dette ser veldig fristende ut, skal prøve å lage etter helgen! Kan man putte i noe pizza saus? Er bare litt redd for at det skal renne ut og sånn. :)

matfrabunnenfb.blogg.no

19.11.2016 kl.03:36

Litt tynt lah så gåt det bra Sakkosekk:) Disse er utrolig populære i facebookgruppen

mette

30.11.2016 kl.10:29

Disse var knallgode og forsvant før jeg rakk å blunke egentlig ;) tusen takk for at du deler! Jeg tror jeg skal prøve med litt sennep på neste gang, brukte skummet kulturmelk og tipo 0 i deigen og det fungerte utmerket for min del.

matfrabunnenfb.blogg.no

30.11.2016 kl.15:38

Så herlig å høre mette:

Karina

16.12.2016 kl.09:47

Disse var bare knallgode, og gikk ned på høykant blandt familien. Kjempegod deig å jobbe med. Brukte cheddar og litt jarlsberg inni, rant litt ut ved steking men ikke noe stort problem. Skal definitivt lage mer av disse!

matfrabunnenfb.blogg.no

16.12.2016 kl.12:47

Så herlig å høre Karina: )

Malin

05.01.2017 kl.23:58

Skal kefiren varmes med smøret?

matfrabunnenfb.blogg.no

06.01.2017 kl.18:28

Ja Malin: )

Hanne

12.01.2017 kl.10:50

Hei. Hvorfor har du egentlig natron i tillegg til gjær i? Bare gjort meg fortrolig med gjærbakst siste månedene, alltid gått i kaker og div tidligere så har ikke helt peiling på sånn ..

matfrabunnenfb.blogg.no

12.01.2017 kl.11:49

Oppskriften ble egentlig til ved ett uhell Hanne men siden jeg ble så fornøyd har jeg ikke endret på noe :)

Elisabeth

06.02.2017 kl.01:41

Hei. De så veldig gode ut, men kan man bruke eks bakepulver istedetfor gjær? Siden de ikke skal heve, mener jeg. Hele poenget med gjær er jo at det skal heve baksten :)

matfrabunnenfb.blogg.no

06.02.2017 kl.16:31

Jeg har ikke prøvd Elisabeth: ). Men du kan jo prøve og se om det blir vellykket ??

06.02.2017 kl.08:29

Drøyt av deg å påstå at du aldri kopierer fra andre nettsider når hele teksten om melet er copy/paste fra http://www.oluf.no/matglede/artikler/italiensk-mel/

Jævla tyv altså!

matfrabunnenfb.blogg.no

06.02.2017 kl.16:30

Dette ble skrevet på gruppen Anonym og jeg ba om å få lagre det til senere bruk siden det var så godt forklart ??

06.02.2017 kl.18:40

Da skulle du kanskje skrevet det på slutten av innlegget? Videre ville et ganske kjapt google søk fortalt deg hvor det er hentet fra.

matfrabunnenfb.blogg.no

06.02.2017 kl.19:15

Det har du rett i men det tenkte jeg ikke over da det ble postet i facebookgruppen som en vanlig kommentar :) .

tingeling

21.02.2017 kl.21:37

heisann:)

disse er bare helt nydelige, har laget så mange at jeg frøs 3 poser i frysen:)

noen tips på oppvarmingen?:)

matfrabunnenfb.blogg.no

22.02.2017 kl.15:11

Best åbvarme på 70-100 grader i en stund tingeling:). Kan også varmes 1.5 min i micro

14.03.2017 kl.09:43

Heisann! Har du prøvd å la dem etterheve slik at gjæren får gjort dem enda luftigere?

matfrabunnenfb.blogg.no

14.03.2017 kl.09:56

Det blir selvsagt enda bedre Anonym: )

Ine

18.04.2017 kl.19:40

Hei!

Nå har jeg bakt disse med litt justering etter smak i fyllet. De var gode, de altså, men jeg forstår ikke helt tanken bak å bruke gjær som hevemiddel i tillegg til natron? Jeg skjønner at natron og syrnet melk er en god kombinassjon, men at du i tillegg har gjær når det ikke er heving og så kort steketid skjønner jeg ikke. Hva er grunnen?

matfrabunnenfb.blogg.no

18.04.2017 kl.21:39

Oppskriften var egentlig en feil Ine: ). Men ble så vellykket at jeg valgte å poste den. Har ikke prøvd uten gjær men prøv gjerne om du vil :)

28.04.2017 kl.17:53

Kan man lage disse ferdig og la dem stå på benken i noen timer før steking eller må dem stekes ganske fort

matfrabunnenfb.blogg.no

30.04.2017 kl.19:21

Max en time Anonym: )

Helle

02.05.2017 kl.09:10

Hei. Nå må jeg snart prøve disse, men tenkte da fryse ned en del. Fungerer det fint på disse? Evt hvilken metode for opptining/oppvarming er best? Pleier å sette frossen bakst i ovnen på veldig svak varme over litt tid. Hadde vært kjekt å "gjøre det riktig første gang". Takk på forhånd for respons.

matfrabunnenfb.blogg.no

02.05.2017 kl.15:32

Ypperlige å fryse Helle: ). Tine/varme på måten du beskrev

09.05.2017 kl.18:31

Kan jeg bruke melk istede for kefir ?

matfrabunnenfb.blogg.no

09.05.2017 kl.21:31

Da må du heve på vanlig måte og da kan du ta bort natron : )

07.06.2017 kl.13:06

Jeg har lagd de med laktosefri melk og droppa natron. Heva de ikke og resultatet ble kjempebra,

04.08.2017 kl.12:10

Bruker du over og under varme eller varmluft ? :)

matfrabunnenfb.blogg.no

05.08.2017 kl.17:13

Anonym: Jeg bruker over- og undervarme :)

Anne

08.08.2017 kl.19:44

Disse prøvde jeg i går😀. Ble egentlig veldig fornøyd, de smakte godt, men var litt tunge! I dagtidlig fannt jeg gjærposen jeg trodde jeg hadde hatt i deigen i går... Så tydeligvis funker natronen bra som hevemiddel i tilfelle noen vil lage uten gjær viss de tåler det dårlig. Selv prøver jeg med gjær neste gang😂😂😂

matfrabunnenfb.blogg.no

17.08.2017 kl.19:25

Anne: Takk for tilbakemelding, bra å kunne anbefale uten gjær hvis noen lurer ;)

11.08.2017 kl.16:44

Hei, er det noen måte å skrive ut oppskriften på som ikke tar ATTEN A4-sider?

matfrabunnenfb.blogg.no

17.08.2017 kl.19:29

Anonym: Hvis du merker teksten og kopierer den inn i et word-dokument tror jeg det vil ta mye mindre papir...

C

09.10.2017 kl.16:47

Neste gang skal jeg lage dem kun ved 1 teskje salt :-p

matfrabunnenfb.blogg.no

10.10.2017 kl.00:23

Det kan du C: )

Namnam

14.10.2017 kl.20:12

Hei :)

Hvordan bør jeg oppbevare disse om de skal serveres dagen etter de er laga?

matfrabunnenfb.blogg.no

16.10.2017 kl.12:40

Kjøleskap og varme opp Namnam: )

Skriv en ny kommentar