08.04.2016



Fiskegryte
Til ca 6 voksne

1 kg torsk (benytt fritt fisken du vil)
1 pakke gulrot
1 fennikel
2 brokkoli
1 purre
2 sjarlottløk
2 ss saft av lime
3 dl fløte
6 dl crème fraîche
Fiskekrydder, salt,pepper
3.5 dl kraft av hummer, fisk eller annet ( evt fond til fisk)

Del opp fisk i stykker (fersk eller tint).
Salt filetene lett.

Skjær purre og sjarlottløk i tynne ringer og gulrot i tynne staver. Ha dette i gryte i godt smør og la det surre seg blankt i ca 5 min.

Skjær brokkoli i buketter og skrell fennikel og del i biter.
Ha kraft, fløte, lime og creme fraiche i gryta. La dette koke seg tykkere i 10-15 minutter. Legg fisken i. Sett på lav varme og la den såvidt boble. Etter 5 min har du i brokkoli og fennikel.  Krydre etter smak med salt, pepper og fiskekrydder. 

Jeg bruker dette fiskekrydderet og bruker ca 20-25 drag med kverna. Smak til etter eget ønske. 5-7 min etter du har hatt i det siste er den tykk og god og klar til servering. 

                 Tanja

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar





hits