06.04.2016



 

 

 

Kunsten å lage brun saus.

Å lage god hjemmelaget brun saus er en kunst som læres via trening og gode råd.
Til de uerfarne som ønsker hjelp bruker jeg å gi noen generelle råd. Bruk teflonpanne da det gjør det lettere å ikke la den brenne seg. En tresleiv er best å bruke. Smelt smør og ha i lik mengde mel. I starten er det lurt å ha max middels/litt over middels varme. Rør hele tiden og ikke gå fra. Ha kraft eller vann ved siden av deg. Når den er brunet så dra gryta av plata. Hell i væske mens du rører til tykkelsen du ønsker. Lett å brenne seg på dampen så bruk hanske om du er redd for det. Nå kan du leke med krydder, dijonsennep,soyasaus, brunost, fløte, rømme osv..alt etter hva du liker og hva du skal ha. Etterhvert lager du mange ulike sauser av dette.  Sausen bør småkoke 20-30 min for å få bort melsmaken. 
Lykke til.
                   Tanja

2 kommentarer

Michelle

04.09.2016 kl.15:52

Hva er oppskriften da?

matfrabunnenfb.blogg.no

06.09.2016 kl.12:14

Det ligger mange forskjellige brunsauser under oppskrifter. Til kjøttkaker, vilt osv Michelle: )

Skriv en ny kommentar





hits