08.03.2016



Jeg har lagt ut flere typer fløtegratinerte poteter bakover, men dette er min favoritt selv om den ikke er helt klassisk.

Jeg har prøvd å lage de på alle tenkelige måter, men kun på denne måten får jeg de krema potetene jeg ønsker. Dette er også raskeste måten.

Fløtegratinerte poteter

Poteter etter ønske
Fløte
Maizenna
Løk
Salt
Ost
Pepper
Hvitløk om ønskelig

Skrell potetene. Del potetene i tynne skiver (Jeg foretrekker Asterix ). Ha disse i en kasserolle. Fyll opp med fløte til det er ca 2 cm igjen til toppen av potetene. La dette småkoke i 10 min. Rør ut 2 toppede ts maizenna i 1 dl fløte. Hell blandingen i gryta. Kok videre i 5 min. Smak til med salt, pepper og evt hvitløk. Hell over i ildfast form og stek midt i ovnen på 200 grader i 25 minutter.

             Tanja 

29 kommentarer

Asalia

08.03.2016 kl.21:04

Det ser kjempegodt ut :) Veldig glad i potet selv. Det blir mest ovnsbakt potet her egentlig. Funker det og :D Ha en fortsatt fin kveld!

Maiken

12.03.2016 kl.00:22

Hvor er det meningen løken kommer inn i bildet?!?

matfrabunnenfb.blogg.no

12.03.2016 kl.13:25

Kokes med fløten fra starten Maiken: )

Sina

12.03.2016 kl.01:13

Hva med osten?

matfrabunnenfb.blogg.no

12.03.2016 kl.13:25

Legges på topp før den går i ovnen Sina: )

Heidi Sortnes

23.04.2016 kl.15:11

Hvorfor maisenna?

matfrabunnenfb.blogg.no

28.04.2016 kl.14:05

Eneste måten jwg har blitt fornøyd på Heidi Sortnes: ). Enormt mange pos tilbakemeldinger på denne

05.05.2016 kl.15:53

Jeg bruker den jeg også, men har ikke brukt maisenna. Kjempegod er den.

matfrabunnenfb.blogg.no

05.05.2016 kl.17:18

Prøv Anonym: )Veldig stor forskjell mht konsistens

Heidi Sortnes

05.05.2016 kl.15:55

Jeg bruker den jeg også, men har ikke brukt maisenna. Kjempegod er den. Skal prøve med maisenna neste gang.

matfrabunnenfb.blogg.no

05.05.2016 kl.16:22

Tror ikke d vil angre Heidi Sortnes: )

Hanne Marie

02.07.2016 kl.16:51

Småkoke under lokk? :)

matfrabunnenfb.blogg.no

02.07.2016 kl.18:22

Nei. Ikke lokk Hanne Marie:

03.07.2016 kl.10:21

har du prøvd å bytte ut halvparten av fløten med kokosmelk? Kjempe godt. 😄

matfrabunnenfb.blogg.no

08.07.2016 kl.21:02

Er ikke så glad i det Anonym: )

15.07.2016 kl.11:18

Matfløte eller kremfløte? :)

matfrabunnenfb.blogg.no

15.07.2016 kl.19:15

Kremfløte :)

Lisa

14.08.2016 kl.01:04

Bruker denne oppskriften uten maizenna.

Nå når det er nypoteter så blir det aldri like bra. Men maizenna når det er nypoteter, funker knall 👍

Ragnhild Eatland

16.04.2017 kl.21:06

Det er helt unødvendig å bruke både løk og maizena. De beste potetene syns jeg er Beate. Kok en liten stund i MATFLØTE om du vil spare kcal. Litt under kant i kant med matfløte.Sett så i ovnen dekket med ost til den er passe gyllen.

matfrabunnenfb.blogg.no

16.04.2017 kl.21:20

Ragnhild Eatland: Nå har jo ikke løk og maisenna samme funksjonen da ;) Løk for smak og maisenna for tykning. Hva slags fløte man bruker er helt opp til den som lager det :)

Vibeke Mandal

13.05.2017 kl.09:06

Kremfløte gjør retten fastere enn matfløte .

matfrabunnenfb.blogg.no

13.05.2017 kl.09:48

Jeg bruker kun kremfløte i mat Vibeke Mandal: ). Matfløte er ikke ett produkt jeg bruker

Tonje

03.06.2017 kl.13:52

Hvor mye fløte går med til ca 1kg poteter? Har bare en 1/3L å tenkte lage til 2 voksne og 2 barn. Kan man evt spe med melk? Er matfløte jeg har...

matfrabunnenfb.blogg.no

03.06.2017 kl.17:44

Jeg bruker kremfløte så da må du ha i litt mer maizenna. Jeg bruker ca 5 dl på 12- 15 poteter Tonje:). Har ikke veid

Monica

05.06.2017 kl.19:54

Nå gleder jeg meg for nå står den i ovnen :)

matfrabunnenfb.blogg.no

05.06.2017 kl.23:33

Spent på å høre hva du syns Monica: )

Chiefen

10.06.2017 kl.13:10

Jeg har kun mandelpoteter, hvordan er de å gratinere?

matfrabunnenfb.blogg.no

10.06.2017 kl.18:13

Mange foretrekker mandelpoteter som er det mest vanlige Chiefen:). Jeg foretrekker dog kokefaste og litt tyggemotstand. Smakssak :)

Ragnhild

09.07.2017 kl.08:48

God morgon. Kan desse potetene gjerast ferdige for steiking, for så å venta i kjøleskap ca eit døgn til steiking?

matfrabunnenfb.blogg.no

11.07.2017 kl.19:53

Går sikkert fint Ragnhild. Eneste som evt kan skje er at det skiller seg. Så romtemperer først

Skriv en ny kommentar





hits