hits





27.02.2016



Til 2 personer
1 kyllingfilet
I biff
Deles i biter og stekes i fonduegryta

Pommes noisette
9 sm/mellomstore poteter
1 dl flte
50 gram smr
1/2-1 dl melk
1 egg
Mel
Panko/ trre brdsmuler
Salt og pepper etter smak
Tips: hvitlk og parmesan for mer smak.
Kok potetene mr ( ca 22-25 min)
Stamp de med smret. Tilsett vsken og stamp videre. Avkjl. Rr inn egg. Form i sm rundinger. Dypp i egg, s hvetemel, s egg igjen og s panko. Det er fint bruke to teskeier dytte rundt med. Varm opp olje i en stekepanne. Dytt de rundt p stekepannen 1-2 min til de er gylne og crispy. La renne av p kjkkenpapir

Chili cheese boller
Jarsberg (eller annen ost)
4 chili etter nske
Mel
Egg
Panko/brdsmuler
Del ost i biter. Lag hull med feks kjernehusfjerner. Dytt inn finhakket chili. Vend bitene i egg,s mel, egg igjen og s panko. Friteres i 2-3 min.
La renne av p kjkkenpapir

Lag tempurarre. (Se oppskrift p fish & chips )
1-2 lk
Mel
Egg
Del lken i ringer. Dypp i egg, s mel og s dyppes de i tempurarre.  Friteres i ca 3 min til de er gylne.
La renne av p kjkkenpapir. 

Kylling dip
1 dl rmme
1 ts hindu kyllingkrydder
1/2 ts lkpulver
1 ts paprika
1 ts Cayenne
1 ts eddik
1 ts lime eller sitron
1 klype sukker.
Rr sammen og la trekke.

Orientalsk dip
1 dl rmme
1 ts ingefr
1/2 ts spisskummin
1.5 ts karri
1/4 ts salt
1/4 ts pepper
1 ts lime
1 klype sukker.
Rr sammen og la trekke

Indiskinspirert dip
1 dl rmme
1/2 ts red curry
1/2 ts koriander
1 ts garam masala
1 ts tandoori
1 klype sukker
Rr sammen og la trekke

Svart dip
2 ts crema balsamico
1 ts soyasaus (kikkoman)
2 ts lime
1 ts ingefr

2 kommentarer

22.09.2016 kl.13:42

For vre rlig ser maten din OK ut, men smaker jvlig. Det er det som er det morsomme med deg!

matfrabunnenfb.blogg.no

24.09.2016 kl.18:54

Ok, Tove Jacobsen i Vardsvegen 18;)

Skriv en ny kommentar