24.02.2016




Blomkålsuppe med kjøttboller 

Skyll to store eller 4 små blomkåler. 
Ta av blad og grovstilk og putt det i en gryte med en liter vann sammen med 3 stilker vårløk. 
Kok under lokk i 20 min.
Del blomkålen i buketter og ha i en gryte med 1.5 l kokende vann,
1 hønsebuljong og en liten kjøttbuljong . 
Da vannet igjen koker la bukettene koke i 7 min. 
Ta så ut blomkålen med fiskeøse og spar krafta.

 
Lag jevning i en stor gryte av 
50 g smør og 
4 ss hv.mel. 
Ha oppi kokevannet fra blomkålen og visp. 
Tilsett også vann fra blad og stilker. 
Tilsett 4 dl kremfløte og 
4 ss creme fraiche 
1/2 ts revet muskat. 
Smak til med salt og pepper 
Da blader og stilket har kokt i 20 min kjør den med stavmikser. 
Dette gir god smak og tykkelse. Ha det oppi suppa. La putre. 
Like før servering har du oppi de ferdigkokte bukettene.

Kjøttboller:
De kjøttbollene jeg hadde idag er milde barnevennlige og passer i den suppa. 
Lagde stor porsjon så jeg kunne fryse ned en del. 

1.5 kg karbonadedeig
3 egg
1.5 løk i stavmikser
5 ss knust kavring
5 ss potetmel
2 strøkne ss muskat. 
1 dl fløte. 
Jeg drar den raskt sammen med en hånd. 
Stekes på litt over middels temp.

             Tanja 

2 kommentarer

Nille

08.08.2017 kl.10:57

Denne ser nydelig ut, og må prøves. Hvor mange personer metter den, mon tro? Og stemmer det med 2 spiseskjeer muskat i kjøttbollene?

matfrabunnenfb.blogg.no

17.08.2017 kl.21:30

En fam i 2 dager Nille: ). Det stemmer og er aldeles nydelig. Prøv og jeg er sikker på du blir begeistret selv om det nok er mye mer enn i gamle oppskrifter

Skriv en ny kommentar





hits