23.02.2016



Fish & chips

( en barnefavoritt)

4 pers


Tempura:

200 g hvetemel,

1 klype salt,

4 stk eggeplomme,

4 dl iskaldt vann,

3 ss soyaolje.

Visp dette sammen.

Stivpisk 4 eggehviter og vend dette forsiktig i.

La stå noen minutter.


Fisk:

Velg hyse eller torskefile.

700-1000 gram.

La fisken tine.

Tørk den godt med kjøkkenpapir og strø på salt.
Sett frityrkokeren på 170 grader og la den bli varm.

Dypp fisken i tempuraen.

 

En pølseklype i stål er fin når man driver med fritering og tempura.

La tempuraen dekke fiskestykkene og la det renne litt av.

La de fritere til de er gyldne som på bildet.

3 fiskebiter pr omgang ellers blir alt en stor sammenvokst klump.

Legg de ferdige på kjøkkenpapir så de får rent av olje.


Tilbehør:

Best med pommes frittes alternativt potetbåter eller potetmos.

Remulade er godt til sammen med sitron.  Eller Hjemmelaget remulade med ekstra kapers

Velbekomme

        Tanja

VIKTIG : bruk klypa til å legge fisken ned i. IKKE slipp fisken med en gang.

Hold den nede i frityrgryta med pølseklypa og tell til 20 før du slipper ellers blir det ett sabla gris og røra fester seg fast.  

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar





hits