23.02.2016




Flesk og duppe av Tanja

( dette er nok til 3 middager for en fam og kan fryses ned)

Rotmos : 
En stor eller to små kålrot kokes mør med
3 gulrøtter og
2 store poteter. 
Stapp den med 
150 gr smør 
3-4 dl fløte.
1 ss muskat, 
Smak til med salt og pepper 

Flesket: 
1 side flesk 500 gram og stek det i litt margarin. 
Legg fleskeskivene i ovnen på 100 grader så de holder varmen. 
Ta vare på stekefettet.

Duppe: 
2.5 dl fleskefett i gryte sammen med 
5 strøkne ss mel. 
Tilsett
6-8 dl melk mens du rører hele tiden.
Det tykner mer og forterte enn vanlig hvit saus. 
La det putre i 10 min. 

Tilsett 
1 ts salt, 
1 ts pepper 
1/2 ts muskat 
2 ss frisk gressløk. 
Smak til med salt og pepper 

Kok poteter.

Velbekomme.

          Tanja

2 kommentarer

20.01.2017 kl.15:15

dette skal jeg lage i helga :) svigerdatter gleder seg

kjøpte rimmat flesk hos "søta bror",,,det er jo så dyrt her hjemme

matfrabunnenfb.blogg.no

23.01.2017 kl.15:48

Håper du blir fornøyd :). Jeg kjøper også der

Skriv en ny kommentar





hits