22.02.2016




Plukkfisk

Kok 5-6 poteter møre (20-25 min). evt.asterix
1/4 sellerirot 
4 gulrøtter 

Kutt opp sellerirot og gulrøtter i tern/skiver 

400-600 gram torsk trekkes i lettsalta vann i 12 minutter.

Saus: 
3 toppa skjeer smør 
3 toppa ss hvetemel. 
5 dl melk og 
1 dl fløte 
2 ts muskat 
smak til med salt og pepper.

Smelt smør ha i hv.mel og spe med melk og fløte
Ha i krydder 

La det småkoke mens du steker

150-300 gram flesk eller bacon.

Kutt ferdig kokte poteter i biter 
tilsett i sausen sammen med ferdigkokt gulrot og sellerirot. 
La det trekke 2-3 min i sausen.

Dryss på bacon/flesk ved servering. 

Dette er en typisk middag hvor man kan benytte rester. 

           Tanja

2 kommentarer

Maren

22.02.2016 kl.18:23

Nam nam, min bestemor lager deilig plukkfisk:):)

matfrabunnenfb.blogg.no

22.02.2016 kl.18:30

Maren:
Ja, er skikkelig god tradisjonsmat :)

Skriv en ny kommentar





hits