22.02.2016





Elgsteik
1-2 kg stek 

Setter ovnen på 90-100 grader. 
Brun romtemperert steik kjapt i panna.
Gni den inn med basilikum, rosmarin og timian. 
Sett i steketermometer. 
Legg den på rist i midten av ovnen, ha gjerne en langpanne med vann, friske urter, sellerirot, gulrot og løk. 
Jeg øser steika hvert kvarter. 
Da den har nådd 61-62 grader er den perfekt. 
Da lar jeg den hvile under klede.

Saus : 
Lag brun jevning av 
200 gram smør og 
3 dl hvetemel. 
Tilsett kraft fra langpannen 
Kok sausen i 20 -25 min. 
Ha oppi 
1 beger creme fraiche,
1 ts basilikum,
1/2 ts rosmarin,
1/2 ts timian 
Smak til med salt og pepper.
Velbekomme.



Hvis du ønsker å motta nye oppskrifter direkte til din epost, følg oss på Blogloving ved å trykke på denne linken..
http://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter

   

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar





hits