hits





18.02.2016




Sosakjtt:

Man kan variere med hvilket kjtt man bruker, men jeg benytter vanligvis hyrygg eller elgkjtt ( her bruker jeg 1400 g ytrefilet av elg )

Saus: (jeg lager rikelig med saus for da bruker jeg restene til brun lapsksus dagen etter og ofte blir det nok til fryse ned en familierasjon )
Jeg bruner 300 gram margarin med 5 dl hvetemel (se mitt sauskurs om du lurer p hvordan du gjr dette).
Jeg sper jevninga med elgkraft eller alternativt 13 dl vann med 3 kjttbuljongterninger.
(Vi foretrekker tykk saus men du kan ha i mer vske om du nsker).
Tilsetter 4.5 dl kremflte og 5 rause ss creme fraiche.
Jeg tilsetter 13 skiver fltemysost, 4 ts dijonsennep, 1 ts salt, 2 ts pepper, 2 ts soyasaus og 3 ts sukker.

Kjttet : del opp i store serveringsstykker. Stek de kjapt p hard varme og ha kjttet i sausen.
Kok ut panna med vann og tilsett den nedkokte krafta av kjttet i sausen.
La dette putre i 3-3,5 time til kjttet er s mrt at det nesten gr i opplsning.

Ertestuing:

Stor porsjon ertestuing for nedfrysing i posjoner av Tanja.

Legg 4 pk trrerter i vann over natten med 1 ss salt. ( jeg bruker 15 liters gryte) Dagen etter tmmer du ut vannet og har i nytt vann. Sett p koking. Jeg tar ut de hvite skallene etterhvert som de flyter opp men det er en smakssak. La det smkoke 2 timer med lokk. La den s smkoke i 45 min uten lokk slik at den tykner. Rr av og til s den ikke brenner seg fast. Mot slutten tilsetter du 300 gram smr, 4 ss sukker og 1 ss salt. For en magrere variant kan du redusere p smret, men denne blir iallefall kjempegod.

Dette holder til 7-10 nedbrysbare porsjoner for en familie p 4. Det kommer litt an p hvor mye ertestuing dere spiser


Server med poteter og nskede grnnsaker.
Velbekomme.

                       Tanja

6 kommentarer

Kari Pettersen

06.09.2016 kl.18:45

Takk for ertestuing oppskrift......kjpet erter i morge!

matfrabunnenfb.blogg.no

06.09.2016 kl.18:52

S bra Kari Pettersen: )Mange p gruppen bruker denne fast. Hper du ogs blir fornyd

25.04.2017 kl.17:28

Nydelig tradisjonsmat. Skulle nesten tru du hadde lrt av min mor, mvh Bergljot Helgesen

matfrabunnenfb.blogg.no

25.04.2017 kl.18:31

S moro :)

Bergljot

25.04.2017 kl.17:30

nydelig tradisjonsmat. Skulle nesten tro du hadde oppskrift fra min mor, mvh Bergljot

matfrabunnenfb.blogg.no

25.04.2017 kl.18:31

S hyggelig hre Bergljot: )

Skriv en ny kommentar