18.02.2016




Baguetter

(8 stk. Ideell for nedfrysing)

Kun 1 heving

2 kg Møllerens pizzamel tipo 0
12 dl vann ca 38 grader
1 dl olivenolje
6 ts salt
2 pk tørrgjær

Ha alt det tørre i bakebollen.
Ha i vannet og oljen. 
Kjør i kjøkkenmaskin minst 5 min. 
Deigen skal slippe bollen. 
Sett til heving i 30-40 min. 
Del deigen i 8 emner. Ikke bruk mel til utbaking. 
Lag snitt med kniv og pensle med melk. 
Du kan strø over maldonsalt om du liker det. 
Sett i forvarmet ovn på 225 grader midt i ovnen i 18 min. 
Avkjøles på rist.

Tips: Når de skal varmes opp etter nedfrysing så sett de dypfryst i ovnen. 
Skru så på til 150 grader. 
Hul lyd når de klar. På denne måten blir skorpen crunchy og deilig.

Hvorfor bruke Tipo 0 ? 00 istedetfor siktet hvetemel. 

Det er mest stivelse og protein i melet lengst inne i kornet, kjernemel, og det har mye sterkt gluten. Det er glutenet som gjør deigen tøyelig, jo mer gluten desto mer tøyelighet. Og pga all stivelsen blir deigen luftig under steking da stivelsen trekker til seg fuktigheten i ovnen. 

Utmalingsgrad dvs. hvor mye av kornet som er i melet med skall. 

Tipo 0  = 65% 

Tipo 00 = 55% 

Siktet hvetemel = 78 % , inneholder mer skalldeler enn Tipo 0 og Tipo 00.

 

Hvis du ønsker å motta nye oppskrifter direkte til din epost, følg oss på Blogloving ved å trykke på denne linken.. 

http://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar





hits