hits





18.02.2016






Moussaka av tanja

Kjttsaus : 

600 gr karbonadedeig stekes
1 boks hakket tomater 
2 hakket friske tomater 
3 dl kraft eller vann
2 kjttbuljongterninger
3 klyper sukker
1/2ts ingefr
1 ts kanel
1 ts timian
2 1/2 ss basilikum 
3 ts lkpulver
1 stor hakket lk                                                       
2 - 3 fedd hvitlk


La det smkoke i 20 min.
Smak til med salt og pepper.

Hvitsaus: 
2 toppet ss margarin. 
3 toppet ss hv.mel. 
spe p med 
4.5 dl melk og 2.5 dl flte. 
1 ts muskat og 2 ss parmesan. 

Smak til med salt og pepper. 
La det smkoke

Skrell 5 poteter og del de i tynne skiver i r tilstand.
Ha de i hvitsaus og putre i 5 min. 
Finn en ildfast form og ha kjttfyllet frst og s sausen. 
Topp det med jarlsberg. 
Nederst i ovn i 40 -45 min. 200 g . 
Kan hvile litt fr servering.

Forslag til tilbehr feks : 
Gresk salat. Tzatziki. Foccachia eller lyst brd. Velbekomme.

Hvis du nsker motta nye oppskrifter direkte til din epost, flg oss p Blogloving ved trykke p denne linken..
http://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter

20 kommentarer

Heidi

14.08.2016 kl.01:01

Det hrtes kjempe godt ut. M prves til uken 😊

matfrabunnenfb.blogg.no

15.08.2016 kl.14:42

Den er veldig populr p facebookgruppen Heidi: )

Else

07.04.2017 kl.00:02

Kan denne lages dagen fr bruk.uten og steke den?

matfrabunnenfb.blogg.no

07.04.2017 kl.22:53

Ja Else: )

Cecilie

11.04.2017 kl.11:07

Skal buljongterningene blandes ut i vann?

matfrabunnenfb.blogg.no

11.04.2017 kl.22:37

Nei putre med i panna Cecilie: )

Bjrg Helene kols

25.04.2017 kl.20:55

Hei,hvor mange personer er denne moussakan beregnet p?

matfrabunnenfb.blogg.no

25.04.2017 kl.22:51

Holder vel til 6 voksne Bjrg Helene kols: )

Linda

29.04.2017 kl.13:40

Er det matflte som skal brukes i den hvite sausen?

matfrabunnenfb.blogg.no

30.04.2017 kl.19:20

Bruker kun kremflte i alt Linda: )

Winnie

10.05.2017 kl.16:59

Dette er en storfavoritt, og skal lages idag igjen ❤️

matfrabunnenfb.blogg.no

11.05.2017 kl.21:44

S herlig hre Winnie: )

Eli-Kristin Herberg

29.09.2017 kl.01:00

Alt Tanja lager fra bunnen er av god nringsrik mat og ser utrolig lekkert ut !!Vi nyter jo med ynene ogs vet jeg,derfor er jeg imponert av hennes unge alder tar tak i det som er den gode hjemmelagde maten som mange unge i dag har glemt,kanskje ikke ftt det servert fr av sin familie,s dette er en fantastisk blogg med Tanja Foss som startet det hele ...Viser jo p antall medlemmer at dette er kommet for bli,spesielt for yngre som vil prve seg,men jeg er en gammel kone som har mye glede av alle de fristende nye rettene hun bringer ut til oss alle 🌻Tusen takk Tanja 🍁🏆

matfrabunnenfb.blogg.no

29.09.2017 kl.23:50

Jeg blir helt totalt overveldet...Eli: ). Tusen hjertelig takk for det:)

Heidi Sortnes

18.10.2017 kl.17:34

Str 2-3 fedd hvitlk, men har bare hvitlk uten fedd. Bruker jeg da en hel slik? Er ikke store de alts, veier 12 gram fr de er renset. Skal lage i morgen.

matfrabunnenfb.blogg.no

19.10.2017 kl.00:20

Prv smak deg fram Heidi Sortnes: ). Den er ukjent for meg

04.01.2018 kl.18:24

Nydelig moussaka

Linda Haugsdal

15.02.2018 kl.22:31

Denne retten er knallgod. Jeg legger 1 ts chilipulver til ogs for piffe den opp litt. Min yngste er 6 r, s litt chili gr bra 👍

Nina

06.03.2018 kl.15:36

Hei, hvor stor form lager dere den i?

matfrabunnenfb.blogg.no

06.03.2018 kl.19:16

Nina: Jeg har brukt samme str som liten langpanne.

Skriv en ny kommentar