18.02.2016






Moussaka av tanja

Kjøttsaus : 

600 gr karbonadedeig stekes
1 boks hakket tomater 
2 hakket friske tomater .
3 dl kraft eller vann
2 kjøttbuljongterninger. 
3 klyper sukker. 
1/2ts ingefær.
1 ts kanel.
1 ts timian.
2 1/2 ss basilikum. 
3 ts løkpulver
1 stor hakket løk.
La det småkoke i 20 min.
Smak til med salt og pepper.

Hvitsaus: 
2 toppet ss margarin. 
3 toppet ss hv.mel. 
spe på med 
4.5 dl melk og 2.5 dl fløte. 
1 ts muskat og 2 ss parmesan. 

Smak til med salt og pepper. 
La det småkoke

Skrell 5 poteter og del de i tynne skiver i rå tilstand.
Ha de i hvitsaus og putre i 5 min. 
Finn en ildfast form og ha kjøttfyllet først og så sausen. 
Topp det med jarlsberg. 
Nederst i ovn i 40 -45 min. 200 g . 
Kan hvile litt før servering.

Forslag til tilbehør feks : 
Gresk salat. Tzatziki. Foccachia eller lyst brød. Velbekomme.

                    Tanja

2 kommentarer

Heidi

14.08.2016 kl.01:01

Det hørtes kjempe godt ut. Må prøves til uken 😊

matfrabunnenfb.blogg.no

15.08.2016 kl.14:42

Den er veldig populær på facebookgruppen Heidi: )

Skriv en ny kommentar





hits