17.02.2016



Lasagne
 4  pers + tilsvarende til en fryserasjon


Tomatsaus:
2 pk hakka tomat (eldorado)
1 liten boks tomatpuré (140 g)
3 stilker stangselleri
2 store gulrøtter 
1 1/2 løk
2 dl vann
4 ss basilikum 
2 ts timian
1 ts kanel
2 store kjøttbuljongterninger
4 ss ketchup
3 ts sukker
1 ts sambal oelek (chilipasta)


Skjær opp gulrot,løk og selleri og ha i gryta med resten av ingrediensene. 
La det putre i 2 timer. 
Etter 2 timer stavmiks blandingen. 
Stek 1 kg karbonadedeig med 2 ts salt og 2.5 ts pepper.
Ha karbonadedeig i tomatsausen når tomatsausen er ferdigkokt.

Ostesaus: 
80 g smør
1 dl mel
5 dl melk
3 dl fløte
75 g parmesanost
100 g jarlsberg
3 ts Salt
1 ts muskat
1/2 ts pepper


Smelt smøret og rør fort inn melet. 
Spe med melk mens du visper. 
Ha i fløten og osten og krydderet. 
La småputre 6-7 min.

Legg pasta plater i bunn i en litt stor ildfast form. 
Ha på kjøtttomatsausen og så ett lag Ostesaus opp på den. 
Legg 3 slike lag. 
Legg til slutt på 2 lag med jarlsberg. 
Stekes nederst i ovnen på 200 g i 33 min.

La den hvile 15 min før servering.

                   Tanja

12 kommentarer

Cengelsen

17.02.2016 kl.21:21

Dette så skikkelig godt ut! :-D

matfrabunnenfb.blogg.no

17.02.2016 kl.21:49

Cengelsen:
tusen takk for det :)

18.02.2016 kl.08:23

Fint at dere har fått opprettet blogg, når ut til fler og lettere å bla i oppskrifter synes jeg !:)

Ett lite tips er å endre design ;) samt endre oppsett , da d ( hvert fall på min Mac og mobil) blir skeivt og overskriftene forstore og rotete

matfrabunnenfb.blogg.no

18.02.2016 kl.14:59

Anonym:
Takk for tilbakemelding. Det skal vi se på.. Ser bra ut fra våre mac og mobiler så vi må forske litt på dette...

Nina

11.10.2016 kl.17:04

Er ostesausen fryseporsjon også?

Hvor stor form bruker du?

Oppgi gjerne lengde og bredde, må ha ny form.

matfrabunnenfb.blogg.no

11.10.2016 kl.17:48

Jeg lager 2 store ildfaste former Nina og fryser den ene ?

matfrabunnenfb.blogg.no

12.10.2016 kl.06:19

Tror den er ca 25 ×35 Nina:

Anne

12.10.2016 kl.12:59

Hei! Fant oppskriften inne på facebook siden din og har prøvd å lage den tidligere. Veldig god lasagne!

Men jeg fikk ikke nok til både middag + fryseporsjon. Har jeg misforstått?

Skal den dobles for å få fryseporsjon eller er fryseporsjon kun om man bruker små former?

matfrabunnenfb.blogg.no

12.10.2016 kl.17:48

Den er ment til to middager som den står Anne: ) Men kan jo hende dere spiste mer enn oss eller hadde mindre tilbehør. Vi har baguetter og salat til :)

Elin Lund

04.11.2016 kl.14:01

Savner veldig en knapp....så d går å gange opp oppskriften til mange.......ca 30 - 40 personer.

Er så mange gode oppskrifter her :))

30.01.2017 kl.15:17

Steker du den du fryser også, og bare varmer opp? Eller steker du den da den skal serveres?

matfrabunnenfb.blogg.no

30.01.2017 kl.16:08

Hvis kjøttdeigen er fersk fryser jeg den rå. Om kjøttdeigen er fryst fra før så steker jeg før nedfrysing :)

Skriv en ny kommentar





hits