17.02.2016





 

Kunsten å lage brun saus. Av Tanja

Å lage god hjemmelaget brun saus er en kunst som læres via trening og gode råd.
Til de uerfarne som ønsker hjelp bruker jeg å gi noen generelle råd. Bruk teflonpanne da det gjør det lettere å ikke la den brenne seg. En tresleiv er best å bruke. Smelt smør og ha i lik mengde mel. I starten er det lurt å ha max middels/litt over middels varme. Rør hele tiden og ikke gå fra. Ha kraft eller vann ved siden av deg. Når den er brunet så dra gryta av plata. Hell i væske mens du rører til tykkelsen du ønsker. Lett å brenne seg på dampen så bruk hanske om du er redd for det. Nå kan du leke med krydder, dijonsennep,soyasaus, brunost, fløte, rømme osv..alt etter hva du liker og hva du skal ha. Etterhvert lager du mange ulike sauser av dette.  Sausen bør småkoke 20-30 min for å få bort melsmaken.  Lykke til.

4 kommentarer

27.01.2017 kl.15:15

Hvor mye av hver bruker du?

matfrabunnenfb.blogg.no

27.01.2017 kl.16:56

Bruker feks 100 g smør på 1.5 dl mel

26.04.2017 kl.16:03

Går det an å lage denne i en glutenfri variant? =)

matfrabunnenfb.blogg.no

26.04.2017 kl.21:00

Det er dessverre ikke mitt sterke felt Anonym: )

Skriv en ny kommentar





hits